Weekoverzicht #16

Ovengroente en tempeh shoarma

Ondanks een avond uit eten en een keer frietjes, heb ik deze week eigenlijk toch weer best vaak zelf in de keuken gestaan. Het waren niet altijd allemaal even uitgebreide gerechten, maar toch. Daarnaast waren het de afgelopen week veel gerechten met aardappelen voor ons doen.

De week begon al direct met aardappelen op zaterdag. Ik maakte een aardappel-zuurkool-tortilla. Het recept hiervoor had ik uit app van Jumbo. Het was helaas niet zo bijzonder als ik had verwacht. Er hadden wel iets meer kruiden door gemogen.

Aardappel zuurkool tortilla

Eritrees koken op zondag

Op zondag stond ik uitgebreid in de keuken. Ik ging namelijk Eritrees koken. Ik had de donderdagavond ervoor al een beslag voor injera, een soort pannenkoekjes klaar gezet om te laten gisten. Verder maakte ik bamia, een stoofpot met okra. En een shiro van kikkererwtenmeel. Het was allemaal erg lekker, vooral de bamia. Maar de injera waren niet helemaal geworden zoals gehoopt. Ondanks dat het beslag echt mooi gegist heeft, werden het toch niet de luchtige pannenkoeken met de vele gaatjes. Qua smaak leken ze wel op injera, dus we hebben ze wel gewoon opgegeten.

Eritrees eten

Doordeweeks = lekker makkelijk

Zoals jullie inmiddels wel gewend zijn van mijn, zijn de gerechten die ik doordeweeks maak meestal wat eenvoudiger. Het begon maandag met ramen. Dat blijft toch echt één van onze favorieten.

Ramen-3-2018

Op dinsdag haalden we frietjes, want Jordan ging later die avond nog met een vriend naar de bioscoop.

En op woensdag gingen we met zijn tweeën naar de bioscoop, dus aten we in de stad. We kozen voor sushi bij Sakana. Het aanbod vegetarische sushi was daar eigenlijk best prima qua keuze. Vooral de avocado maki en handroll waren erg lekker. We hadden ook groente tempura besteld, maar dat viel heel erg tegen. Het was gewoon heel veel vet deeg. Echt een tegenvaller helaas.

Sushi Sakana

We aten op donderdagavond gelukkig weer thuis. Ik maakte een groente schotel uit de oven en gebakken aardappeltjes met een zelfbedachte Indiaase kruidenmix uit de oven. Gewoon gemakkelijk en lekker.

Ovengroente en tempeh shoarma

We sloten de week op vrijdagavond af met een gerecht dat jullie ook al eerder zijn tegengekomen in mijn weekoverzichten, namelijk: vegetarische shoarma van tempeh. Daarbij hadden we frietjes. Dus ja, weer aardappels.

Volgende week wordt ook weer een bijzondere week. Omdat we  van het weekend vertrekken op vakantie heb ik t/m woensdag nog een eetplanning. Voor de dagen daarna hangt het gewoon af van wat we nog in huis hebben en wat er op moet. Meer daarover dus volgende week.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie