Weekoverzicht #14

Eten Pasen 2018

Het zijn een beetje rare weken de laatste tijd qua avondeten. En ik ben bang dat dat de komende weken niet minder wordt. In de aanloop naar onze vakantie naar Taiwan hebben we nog allerlei dingen gepland. Het komt dus regelmatig voor de we allebei of één van ons beide niet thuis eet. Dus de weekplanning qua eten loopt dan een beetje in de soep. Dat gebeurde ook deze week. Het Paasweekend was natuurlijk wel gepland, maar verder waren er toch nog wat extra onverwachte dingen.

Weer lekker bakken in het weekend

Zaterdag was er eentje zoals ik ze liefste heb, met veel tijd om in de keuken te staan. Ik bakte een matcha kwark-cake en ‘s-avonds aten zelgemaakte shoarma van tempeh met frietjes erbij.

Matcha cake en shoarma

En natuurlijk veel gegeten met Pasen

Op zondag hadden we een paasbrunch. Dat betekende dus veel lekker eten ‘s-middags. Ik heb alleen niet zoveel foto’s gemaakt daarvan, zoals je ziet. We begonnen met een vegetarische Mexicaanse bonensoep. Verder hadden we broodjes kroket. Wij hadden voor onszelf groentekroketten meegenomen. Daarnaast waren er diverse broodjes. Ik had nog een broodje met hummus en avocado gegeten en toen zat ik eigenlijk al een heel eind vol. Als toetje was er ijstaart. Na al dat eten gedurende de hele middag hoefden we natuurlijk geen avondeten meer. We hebben dus ‘s-avonds alleen nog een stukje matcha cake genomen.

Eten Pasen 2018

Op Tweede Paasdag waren we gewoon lekker thuis met zijn tweeën. Ik heb er gebruik van gemaakt om weer eens lekker de tijd te nemen om een boek te lezen. Ik ben nu bezig met Het labyrint der geesten van Carlos Ruiz Safon. Dit is een boek van ruim 800 pagina’s. Dus het is wel fijn om dan even een dagje flink door te kunnen lezen. Ik ben nu bijna op de helft en hoop het boek uit te hebben voor we op vakantie gaan.

Maar goed, dit is natuurlijk een weekoverzicht over eten. Dus even terug naar het Paasontbijt van Tweede Paasdag. We hebben de veggie broodjes van de Jumbo uitgeprobeerd. Dit zijn groentebroodjes in vier verschillende kleuren. De groente die erin zitten zijn: biet, tomaat, spinazie en maïs. Ik vond die met spinazie en tomaat het lekkerste. Omdat het zestien broodjes waren en dat een beetje veel was met zijn tweeën hebben we ze verdeeld over het ontbijt en de lunch.

‘s-avonds aten we pannenkoeken met gebakken appeltjes en kaneel.

Back to normal, of toch niet?

Dinsdag begon de ‘normale’ werkweek weer. Of nou ja, normaal. We aten die avond al meteen niet thuis. We gingen namelijk op kraamvisite bij vrienden die net een dochtertje hebben gekregen. Na het werk hebben we in de stad nog even bij Down Town Gourmet Market gegeten voor we daar naartoe gingen. Ik had Tahu Goreng en veggie sushi roll en Jordan had een pokébowl en tonijn sushi. Het was allemaal weer erg lekker natuurlijk.

Eten week 14 - 2018

Op woensdag aten we weer een keertje gewoon normaal. Ik maakte gnocchi met courgette, tomaat en pesto. Met die smaken kun je eigenlijk niet fout zitten en het was dus ook heel lekker.

Donderdagavond aten we ook gewoon thuis. Die avond maakte ik Oosterse wokgroente met kikkererwten, rijst en falafel. Een gezonde, voedzame maaltijd met veel groente. Dat hadden we wel nodig na alles van de rest van de week.

Mijn ouders hebben de afgelopen week een nieuwe printer gekocht en die ging ik vrijdagavond bij ze aansluiten en installeren. Dus ik at niet thuis die avond. Ik heb ‘s-middags op het werk een keertje meegedaan met de frietlunch en voor ik weg ging van het werk had ik nog wat gegeten van de rijst die we overhadden van gisterenavond.

 

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie