Vegetarische piri piri met tempeh

Vegetarische piri piri

Piri piri is eigenlijk een soort peper die uit Amerika komt en door de Portugezen naar Afrika werd gebracht. Hier werd het onderdeel van een kruidenmengsel. Dat vervolgens weer mee werd genomen naar Portugal waar het gerecht kip piri piri vandaan komt. Omdat echte piri piri pepers niet zo gemakkelijk te kopen zijn hier, heb ik voor deze vegetarische piri piri gewoon chilipepers gebruikt. Als je kant-en-klare piri piri saus of kruidenmixen koopt is dit meestal ook het geval.

Belangrijk! Omdat je voor dit gerecht de tempeh minimaal een nacht moet laten marineren kun je dit het best de avond van tevoren al voorbereiden.

Ingrediënten Tempeh Piri Piri

Voor 2 personen heb je nodig:

Voor de marinade:

  • 2 tenen knoflook
  • 2 spaanse pepers
  • 1 theelepel laurierpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 3 eetlepels olijfolie

Verder:

  • 300 gram tempeh
  • 400 gram sperziebonen
  • Rijst om erbij te serveren
Vegetarische piri piri

Vegetarische piri piri met tempeh maken

Zoals gezegd moet je dus eerst de tempeh marineren. Snijd hiervoor de tempeh in reepjes en meng dit met de olijfolie, zodat alle tempeh goed bedekt is met olie.

Snijd de knoflook en pepers in stukken en meng dit met het hakmolentje van een keukenmachine of met een vijzel fijn. Meng het mengsel met laurierpoerder, paprikapoeder en oregano. En meng dit door de tempeh. Zorg dat alle stukjes tempeh goed bedekt zijn met kruiden. Laat dit goed afgesloten (anders ruikt je hele koelkast naar de marinade) in de koelkast minimaal een nacht marineren.

Als je de piri piri gaat maken, kook je de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Ondertussen maak je de sperziebonen schoon en kookt deze 5 minuten en giet ze af.

Verhit een hapjespan of wok met een heel klein beetje olie en bak hierin de tempeh stukjes samen met de marinade bruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak deze nog 5 minuten mee.

Verdeel de rijst over 2 kommen of borden en schep de tempeh en sperziebonen eroverheen.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie