Vegan in Wenen – Restaurantgids en tips

Vegan eten Wenen

De Oostenrijkse keuken staat vooral bekend om vleesrijke gerechten, zoals schnitzels en worst. Het kan dus op sommige plekken in Oostenrijk best lastig zijn om vegan te eten. Gelukkig is dat in Wenen helemaal geen probleem. Er zijn meer dan genoeg vegan restaurants om uit te kiezen, ondekte ik tijdens de citytrip die we maakten. In dit artikel vind je een overzicht van vegan restaurants en opties in Wenen. Tot slot geef ik je nog een goede hoteltip waar je als vegan zeer uitgebreid kunt ontbijten.

Vegan Oostenrijks eten in Wenen

Ik vind het op reis altijd leuk om in elk geval één keer echt een maaltijd te eten uit de traditionele keuken van het land. Sinds we vegan eten is dat natuurlijk wat lastiger, maar des te leuker is het als we een restaurant vinden waar dat wel kan. Velani is zo’n restaurant in Wenen. Je eet hier traditioneel Oostenrijkse gerechten, zoals schnitzels en knödels, maar dan volledig vegan gemaakt. Wat mij betreft is dit echt een aanrader. Wij aten hier vegan schnitzels en vegan kaiserschmarrn. Heerlijk!

Vegan schnitzel Velani - Wenen
Vegan kaiserschmarrn - Velani - Wenen

We kozen voor Velani voor de traditioneel Oostenrijkse maaltijd in Wenen, maar we hadden ook Landia op ons lijstje staan. Hier kun je ook vegan versies van traditioneel Oostenrijkse gerechten eten. Bij de Eh Wurst bar kun je terecht voor vegan Oostenrijkse worsten in Wenen.

Vegan burgers in Wenen

We aten in Wenen ook heerlijke vegan burgers bij Swing Kitchen. Hiervan heb je verschillende filialen in Wenen. Wij gingen voor een Bavarian Burger met een vegan schnitzel en vegan bacon. Echt heel lekker. Je kunt er ook verschillende vegan bijgerechten bij eten.

Vegan burgers - Swing Kitchen - Wenen

Tip! Er is op dit moment ook een volledig Vegan Burger King in Wenen. Wij zijn daar niet geweest, maar ik denk dat het zeker het uitproberen waard is als je in de buurt bent.

Vegan taartjes en bakkers in Wenen

Wenen staat natuurlijk bekend om de koffiehuis-cultuur en daar horen ook vegan taartjes bij. Wij aten bij de Simply Raw Bakery.

Vegan sachertorte Wenen

Daarnaast zagen we op de Nash market ook een tentje met heel veel vegan taartjes. Ik weet helaas niet hoe dat heet. Maar je kunt het herkennen aan de taartjes in de vitrine. We hebben er geen taartjes gegeten, omdat we vlak daarvoor al gegeten hadden.

We gingen met de trein naar Wenen. Voor de terugreis besloten we nog wat broodjes te halen bij de bakkerij Anker. Hiervan heb je ook verschillende filialen in Wenen, waaronder op de Hauptbahnhof. Ze hebben verschillende soorten vegan, hartige en zoete lekkernijen. Ze hebben ook vegan apfelstrudel, maar die hebben we niet gekozen, omdat dat een beetje onhandig was om mee te nemen in de trein.

Vegan brodjes- Bakkerij Anker- Wenen

Vegan ijs in Wenen

Om even bij de zoetigheid te blijven. Veganista is echt een geweldige aanrader voor vegan ijsjes. Ze hebben heel veel keuze en ook bijzondere smaken, zo koos ik voor een ijsje met lavendel.

Vegan ijs - Veganista - Wenen

Vegan pizza in Wenen

Oostenrijk ligt natuurlijk vlakbij Italië en er zijn dus ook genoeg Italiaanse restaurants en gerechten met Italiaanse invloeden. In Wenen aten we vegan pizza bij Tolstoy. Ze hebben daar ook andere soorten vegan gerechten, maar de pizza’s waren in elk geval heel erg lekker.

Vegan pizza- Tolstoy - Wenen

Andere vegan pizza restaurants in Wenen die we nog op ons lijstje hadden staan, waren: Mini Pizzeria Pinnochio (hier hebben ze van alle ‘normale’ pizza’s ook een vegan variant) en Bio-Pizzeria VERO – Wien 1090.

Vegan in Wenen – Indiaas

Ik houd echt heel erg van Indiaas eten. Dus we proberen tijdens vakanties en citytrips ook altijd een goed Indiaas restaurant uit te zoeken. In Wenen vonden we dat in Spice of India. Ze hebben verschillende vegetarische gerechten die ook vegan gemaakt kunnen worden. We hebben hier echt heel lekker gegeten.

Vegan Indiaas- Spice of India - Wenen

Aziatisch vegan in Wenen

Naast Indiaas, zijn Aziatische restaurants in het buitenland sowieso vaak een goede keuze als je vega(n) wilt eten. In deze keukens hebben ze vaker als standaard vega(n) opties. Wij aten ook heel lekker vegan Chinees bij Xu’s Cooking Vegetarische Spezialitäten. Alle gerechten zijn hier vegetarisch en de meeste ook vegan. Wij gingen voor gestoomde dumplings en twee ‘mix’ gerechten met verschillende soorten vleesvervangers, zodat we zoveel mogelijk hebben kunnen proeven. Ook dit restaurant is wat mij betreft echt een aanrader.

Vegan Chinees - Wenen

Vegan hotel in Wenen

Tot slot raad ik je voor je verbijf in Wenen zeker het hotel Mooons aan. Het ligt vlakbij de Hauptbahnhof, zodat het gemakkelijk te bereiken is. De kamers zijn erg mooi en hebben (aan de stadskant) een heel mooi uitzicht. Verder is het ontbijt er volledig vegetarisch en veel opties zijn ook vegan. We hebben er bijvoorbeeld genoten van vegan ‘roerei’ (van tofu), verschillende vegan smeersels, gebakken groentes, fruit en verschillende soorten pap en muesli. Ik vind het echt fantastisch om zo gezond de dag te kunnen beginnen op vakantie. Zeker omdat je op vakantie de rest van de dag natuurlijk al sneller in de verleiding komt met ongezonder eten.

Vegan ontbijt  Hotel Mooons - Wenen

Ik wens je veel plezier tijdens je vakantie naar Wenen en als je zelf nog vegan tips hebt, hoor ik die natuurlijk graag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.