Vegan in Londen – Restaurant tips

Vegan in Londen bij Neat Burger

Als vegan kun je in Londen gemakkelijk op heel veel plekken terecht. Er is best veel keuze aan volledig vegan restaurants of restaurants met vegan opties. Bovendien heb je de keuze uit heel veel verschillende keukens. Zo gingen wij tijdens onze reis voor Mexicaans, Chinees, sushi, burgers en Indiaas.

Vegan ontbijt in Londen

Maar laten we beginnen met het ontbijt. Ons hotel was in de wijk Soho en voor het ontbijt was The Breakfast Club onze favoriet. Ze hebben hier verschillende vegan opties van English Breakfast tot pancakes, avocado toast en vegan roerei. Het was allemaal erg lekker en de koffie is er ook erg goed.

Vegan ontbijt Breakfast Club in Londen

We hebben ook af en toe ontbijt gehaald bij de Veggie Pret (een vega(n) filiaal van de Pret-A-Manger). Ze hebben hier vegan croissants en verschillende broodjes, bijvoorbeeld met vegan eiersalade.

Vegan ontbijt bij Veggie Pret in Soho, Londen

Vegan restaurants in London

Voor lunch / avondeten hebben we natuurlijk ook verschillende restaurants in Londen uitgeprobeerd.

Tofu vegan

Mijn absolute favoriet was Tofu Vegan. Bij dit restaurant hebben ze heel veel Chinese gerechten en allemaal vegan. Omdat er zoveel keuze was op de kaart, lieten we ons adviseren door de chef. We kregen de vegan wontons in een pittige saus, een mix van vegan dim sum, de twice baked vegan ‘fish’ en een tofu gerecht. Het was allemaal erg lekker.

Tofu Vegan in Londen

Club Mexicana

We eten niet vaak Mexicaans buiten de deur, omdat de Mexicaanse keuken vaak uit veel vlees en kaas bestaat. In Londen ontdekten we echter een vegan tacorestaurant en Jordan was meteen enthousiast. We besloten hier de eerste avond van ons reis een paar taco’s te eten. De El pastor met een soort shoarma van jackfruit was onze favoriet. De vegan ‘fish’ taco vond ik ook erg lekker.

Vegan taco's bij Club Mexicana in Londen

123V

In het winkelcentrum Fenwick bevindt zich het vegan restaurant 123V. Je kunt hier onder meer sushi eten, maar ook burgers en sushipizza. Wij besloten voor de bottomless sushi te gaan (all you can eat optie). De sushi was erg lekker. Mijn favoriet was de Dragon roll met bananenbloesem en avocado, maar ook de Crispy & Spicy roll en de Crispy Rice roll waren erg lekker.

Vegan sushi bij 123V in Londen

Sagar

Naast de traditionele gerechten, zoals fish & chips is Indiaas eten ook een beetje onderdeel van de Britse eetcultuur. We moesten dus zeker een keer Indiaas eten en dat dat ook mijn favoriete keuken is, is natuurlijk mooi meegenomen. We kozen voor het restaurant Sagar, waar ze verschillende vega en vegan opties hebben. Het restaurant is vooral gespecialiseerd in de Zuid-Indiase keuken. We kozen dus ook enkele Zuid-Indiase gerechten en daar hebben we heerlijk van gesmuld.

Vegan Indiaas eten bij Sagar in Londen

Vegan fastfood bij Neat Burger

Tijdens onze vakantie in Londen zijn we ook een paar keer met de trein naar andere plaatsen geweest. En na een lange dag hiken over kliffen en een bezoek aan het kasteel in Dover, vonden we dat wel een keertje fastfood hadden verdiend. Daarom gingen we bij terugkomst in Londen bij Neat Burger eten. De vegan burgers lijken echt wel een beetje op de Big Mac en Mc Chicken van ‘de keten met de grote gele M’. Verder hadden we er frietjes en buffalo cauliflower bij. Vooral die laatste was echt heel erg lekker.

Vegan fastfood bij Neat Burger in Londen

Jordan was trouwens ook erg fan van de milkshakes. Hij heeft er later in de vakantie ook nog regelmatig ééntje gehaald. De aarbeienshake was het lekkerst.

Vegan eten buiten London

Zoals gezegd, zijn we ook naar verschillende plaatsen buiten Londen geweest en ook daar hebben we vegan gerechten gegeten. Het hoogtepunt was Brighton. Dit plaatsje ten zuiden van Londen is echt een vegan walhalla. We aten vegan fish & chips bij No Catch en daarna nog een vegan softijsje bij V360. Allebei heerlijk.

Vegan fish and chips en softijs in Brighton

Tip! Tijdens onze research voor Londen hebben we ook twee restaurants gevonden waar je vegan fish & chips kunt eten: Sutton & Sons en The Unity Diner. Dus mocht je in Londen zelf fish & chips willen eten, dan kun je ook daar terecht.

We zijn tijdens deze vakantie ook een dagje in Bath geweest en hier aten we vegan pizza bij Dough. Je kunt bij dit restaurant kiezen uit twaalf verschillende soorten deeg voor je pizzabodem. Jordan koos voor een zeewier bodem en ik koos voor een bodem van kamut.

Vegan pizza in Bath

Tip! Ook in Londen kun je vegan pizza eten. Ik ben tijdens onze research het restaurant Purezza in de wijk Camden vaak tegengekomen, dus dit is vast een goed alternatief als je vegan pizza wilt eten in Londen.

Natuurlijk zijn er in Londen nog veel meer vegan restaurants te vinden dan alleen die ik heb genoemd in deze blogpost. Dus kom je zelf nog leuke restaurants tegen, dan kun je ze delen in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.