Vegan eten op wintersport in Oostenrijk – 2022

Vegan schnitzel Oostenrijk

Als je als vegan op wintersport gaat, zul je vaak zien dat het vegan aanbod op de pistes en restaurants minimaal is of zelfs niet bestaand. Dat is ook in Ehrwald in Oostenrijk zo. Wij hebben erg veel geluk dat bij het hotel waar we al jaren komen de kok rekening houdt met onze eetwensen. Maar dan blijft er natuurlijk nog het ontbijt en de lunch over. In dit blogartikel lees je hoe wij hiermee omgaan op wintersportvakantie en een overzicht van wat we qua avondeten allemaal aten.

Als eerste raad ik je aan om een appartement te boeken, zodat je een groot deel van je eten als vegan zelf kunt regelen. Wij zitten altijd in een appart-hotel. Dit wil zeggen dat we een appartement hebben met een eigen keuken, maar dat je ook gebruik kunt maken van het ontbijt en avondeten uit de keuken van het hotel.

Ontbijt

Laten we beginnen met het ontbijt. We bestellen bij het hotel elke ochtend broodjes. Eventueel kun je die ook zelf halen bij een bakker of supermarkt. Het beleg nemen we ook altijd mee vanuit huis. We nemen mee: vegan filet american van De Vegetarische Slager, hummus, pindakaas, vegan margarine en hagelslag en vegan chocoladepasta. Overigens hebben de supermarkten in Oostenrijk ook een steeds groter aanbod aan vegan beleg, vooral soorten hummus. Dus je kunt ook vegan beleg ter plekke kopen als je het niet allemaal wilt meenemen vanuit Nederland.

Lunch

De lunch hebben we ook zelf meegenomen uit Nederland. Hiervoor hebben we twee zakken warme maaltijden van Huel meegenomen. Dit zijn een soort instant warme maaltijden waar alle essentiële voedingsstoffen aan zijn toegevoegd. Je hoeft hier alleen zelf kokend water aan toe te voegen. Onze favoriete maaltijden zijn de groene curry en de curry madras.

Avondeten

Voor het avondeten maakten we dus gebruik van het heerlijke eten van de kok in het hotel. Op woensdagavond hebben ze rühetag. Dus hebben we toen wel zelf gekookt. Of nou ja gekookt, opgewarmd is het eigenlijk. We hadden soep in zak, een groentemix van Unox en kant-en-klare-zilvervliesrijst meegenomen uit Nederland. Die hoefden we dus alleen maar op te warmen. We zagen in de supermarkten in Oostenrijk trouwens ook verschillende vleesvervangers en natuurlijk is er ook voldoende keuze aan groente, peulvruchten en rijst of pasta’s. Dus je zou ook weer zelf boodschappen kunnen doen voor het avondeten.

Overzicht vegan diners in Ehrwald – 2022

Diner Ehrwald - Dag 1

Dan zijn we nu aangekomen bij het weekoverzicht van al het avondeten dat we aten in Oostenrijk. De eerste avond begonnen met een wortel-gembersoep. Het hoofdgerecht waren schnitzels van bloemkool en aubergine en als toetje hadden we vegan panna cotta.

Ehrwald diner - Dag 2

Op tweede avond hadden we weer een lekker soepje als voorgerecht, namelijk kartoffelsoep. Het hoofdgerecht was Thaise curry met verschillende groentes en rijst. Als toetje hadden we ijs met aardbeien en chocolade erdoor. Echt heel lekker.

Diner Ehrwald - Dag 3

Het voorgerecht van de derde avond was gebakken champignons. Als hoofdgerecht hadden we vegan spaghetti bolognese en als dessert een fruitsalade met mango crème.

Ehrwald diner - Dag 5

Dag vier van de vakantie was de rühetag, waar ik het eerder in dit artikel over had. Dus ga ik in dit overzicht meteen verder met dag vijf. Het avondeten bestond toen uit een vegan tomatencremesoep, gebakken avocado met zoete aardappel rösti’s en een sorbet met sinaasappel en vegan slagroom.

Diner Ehrwald - Dag 6

En toen waren we alweer bij de zesde en op één na laatste avond. We hadden toen antipasti als voorgerecht. Het hoofgerecht bestond uit sperziebonen in een soort kerriesaus en gebakken aardappeltjes erbij. Het toetje was een soort vegan pudding.

Diner Ehrwald - Dag 7

Het laatste avondmaal was meteen ook mijn favoriet. Vooral vanwege het hoofd- en nagerecht. Het voorgerecht was een uiensoepje. Als hoofdgerecht hadden we tagliatelle met een paddenstoelen-roomsaus en reepjes seitan. En als nagerecht aten we Kaiserschmarrn. Een fantastische afsluiter van deze wintersportvakantie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.