Speculaas muffins met amandelspijs

Gevulde speculaas muffins

Zodra de koudere maanden aanbreken krijg ik spontaan zin om dingen te gaan bakken. Naast dat het heel ontspannend is het natuurlijk als het huis gevuld is met al die lekkere geuren. Daarom heb ik me ook voorgenomen omdat dit jaar met Sinterklaas verschillende dingen te bakken, zoals deze gevulde speculaas muffins. Maar natuurlijk ook pepernoten en nog veel meer, maar dat lees je binnenkort op dit blog. Vandaag mijn recept voor speculaas muffins. Ik houd heel erg van gevulde speculaas, dus ik wist al bijna zeker dat dit recept een succes zou worden.

Ingrediƫnten voor speculaas muffins

Voor 12 muffins heb je de volgende ingrediƫnten nodig:

300 gram bloem
120 gram donkere basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
Zout
5 gram koek en speculaaskruiden
2 eieren
250 ml sojamelk
120 gram plantaardige boter (gesmolten)
100 gram amandelspijs
1 ei (opgeklopt)
Een handje blanke amandelen

Daarnaast heb je natuurlijk 12 (siliconen) muffinvormpjes nodig. Een muffinbakvorm, mag, maar je kunt ook de bakjes in bijvoorbeeld een browniebakvorm zetten.

Speculaas muffins

Speculaas muffins maken

Meng in een grote kom de bloem, basterdsuiker, bakpoeder, zout en speculaaskruiden. Vervolgens meng in je in een andere kom de eieren, boter en sojamelk met elkaar.

Giet beetje bij beetje het natte mengsel bij het bloemmengsel en blijf ondertussen goed roeren met een garde. Zo krijg je een mooi beslag zonder klontjes.

Snijd vervolgens 10 ministroopwafels in kleine stukjes en spatel die door het beslag.

Kneed in een kleine kom de 1/6 van een het geklopte ei door het amandelspijs. De rest van ei kun je in de koelkast bewaren om bijvoorbeeld later een omelet of roerei mee te maken.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Vet de muffinvormpjes in met wat boter en schep een beetje beslag in de vormpjes. Daarna leg je in het midden van elk vormpje 1/12e deel van het amandelspijs.

Tot slot schep je nog een laag beslag in de vormpjes, tot ze voor maximaal 4/5e gevuld zijn. Zorg altijd dat de vormpjes niet te vol zitten, zodat het beslag er niet overheen gaat lopen tijdens het bakken.

Druk bovenop elke muffin 3 amandelen.

Bak de muffins in 20 minuten gaar. Laat de muffins na het bakken eerst even kort in de vorm een beetje afkoelen en plaats ze daarna voorzichtig op een rek om verder af te koelen.

Smullen maar!

Speculaas muffin met amandelspijs

Geef een reactie