Sariwon en Kaesong, het traditionele Korea

Hotelkamer in Kaseong

‘S-ochtends vroeg werden we om vijf uur al wakker in ons hotel in Haeju omdat de staatsradio uit de luidsprekers op straat schalde. Je weet direct weer dat je in een communistisch land bent. Ook ‘s avonds in je hotel moet je van de tv niet teveel verwachten. Er is één zender. Die zendt ‘s avonds nieuws uit, een propagandafilm. Om tien uur wordt de avond afgesloten met het Noord-Koreaanse volkslied. Daarna gaat de tv op zwart.

Coöperatieve boerderij Chonsang

Uitzicht over de Chonsang Farm
Uitzicht over de Chonsang Farm

Op alweer de tiende dag van de onze rondreis door Noord-Korea bezochten we ‘s-ochtends de coöperatieve boerderij Chonsang Farm. We kregen eerst een rondleiding door het museum van de boerderij. Hier zijn vooral foto’s van bezoeken die de leiders aan de boerderij brachten te zien. Daarnaast zijn enkele voorwerpen tentoongesteld die de leiders vastgehouden zouden hebben.

Na het museum werden we naar punt gebracht waarvan je uitzicht hebt over de boerderij en mochten we nog binnenkijken in een huis van een werkneemster op de boerderij. De vrouw van wie het huis was droeg een uniform (wat al afweek van de alle andere mensen die je op het land ziet werken). Daarnaast was het huisje wel klein, maar naar omstandigheden nog beste luxe als je het vergelijkt met de huisjes die je verder in omgeving van de boerderij ziet.

Tuin bij huis Chonsang Farm Keuken in huis Chonsang Farm

Sariwon – Het traditionele Korea

Noord-Koreaanse mannen spelen Koreaans schaken
Mannen spelen Koreaans schaak

Vanaf de boerderij reden we door naar Sariwon. De bekendste bezienswaardigheid hier is de Folkstreet. Langs deze straat staan nog traditionele Koreaanse huizen. Bij het buurthuis hebben zaten een paar mannen Koreaans schaak te spelen. We zijn hier even blijven kijken.

In het stadscentrum van Sariwon staat ook een grote berg. Aan de voet van de berg is een informatief park met mozaïeken over de geschiedenis van Noord-Korea. Als je vervolgens de berg op wandelt, heb je ook nog een mooi uitzicht over de stad.

Berg in Centrum Sariwon
Berg in centrum Sariwon

Door naar Kaesong

Graftombe van koning Kongmin
Graftombe van koning Kongmin

Na de lunch in Sariwon gingen we naar Kaesong. Onderweg zijn we nog gestopt bij de graftombe van koning Kongmin, één van de koningen tijdens de Koryo Dynastie.

Voor we naar het hotel gingen, hebben we in Kaesong het Koryo museum bezocht waar allerlei voorwerpen uit de tijd van de Koryo Dynastie zijn tentoongesteld.

Het hotel waar we verbleven bestond uit een aantal traditionele Koreaanse huisjes. We sliepen hier op de grond. Wat eigenlijk nog best aangenaam was. Zeker omdat er vloerverwarming was via de kolen die gestookt werden onder de huisjes. Eindelijk een keer een warme nacht haha.

Hotelkamer in Kaseong Ginsengkip

Bij het avondeten hebben we traditioneel Koreaanse gegeten met ginsengkip en diverse kleine gerechtjes.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie