Review: Delicata Chocolate Happiness

Delicata Chocolate Happiness

Mijn favoriete chocolademerk is Tony Chocolonely, maar toen ik de nieuwe smaken zag waar Delicata vorige maand mee kwam, werd ik toch wel enthousiast om ook hun chocolade eens uit te proberen. Onder de naam Chocolate Happiness heeft het chocolademerk van Albert Heijn heel veel verschillende soorten nieuwe repen op de markt gebracht. Variërend van smaken waarvan je gewoon zeker weet dat ze lekker gaan zijn tot heel aparte smaken. Van stroopwafel melk (mmm! stroopwafels) tot sojaboon wasabi. Pasgeleden heb ik een aantal repen gekocht om uit te proberen. Benieuwd welke ik heb gekozen en wat ik ervan van vond? Lees dan snel deze review!

Ik heb eerst vier repen gekozen met bijzondere smaken die ik misschien wel eens lekker zo kunnen vinden, omdat ze gebaseerd zijn op smaken uit mijn favoriete wereldkeukens: de Japanse en de Indiase. Met wisselend succes helaas.

Puur Sojaboon Wasabi

Mijn eerste indruk van deze reep is heel erg positief. Het zoutige smaakje van de edamame bonen is erg lekker in combinatie met de bitterheid van de pure chocolade. Maar er zit ook een apart smaakje aan. Het is niet de wasabi, die proef ik namelijk helemaal niet. En ook geen mosterd, waarvan er veel meer in deze reep zit dan wasabi. Ik kon het niet goed thuisbrengen, maar mijn vriend wijt het aan de chocolade zelf. Het is volgens hem geen chocolade met een heel hoog puur gehalte, waardoor je dat smaakje krijgt.

Chocolade Wasabi Sojaboon

Melk Yuzu Zeewier

Van de verpakking word ik heel vrolijk en de citrusgeur van de chocolade vind ik ook veel belovend. Het smaakt inderdaad echt heel erg naar yuzu, namelijk een heel intense, zurige citrussmaak. Daar moet je van houden, maar ik vind het wel lekker. De zeewier proef je pas als je een beetje sabbelt op de chocolade. In combinatie met elkaar is deze reep in elk geval echt heel lekker.

Chocolade Yuzu Zeewier

Wit Meloen Matcha Thee

Van deze reep had mijn vriend hoge verwachtingen, want er zit matcha en meloen in. Twee smaken die hij heel lekker vind. En witte chocolade is altijd goed. Dus hier kan weinig aan mis, zou je denken. Toch was dit echt wel een tegenvaller. De meloen en matcha proef je allebei niet echt .De chocolade is groen, maar verder denk ik dat er echt veel te weinig matcha inzit om er iets van te proeven. De meloen proef je ook niet echt. Er zitten oranje bolletjes in de chocolade die gedroogde cantaloupe meloen zouden moeten zijn, maar daar smaakt het niet naar. Erg jammer dit!

Witte chocolade meloen matcha

Melk Rode Curry Kokos

Voor de Indiase keuken heb ik een grote liefde, nog meer dan voor de Japanse. Een chocoladereep met de smaak van rode curry wilde ik dus zeker proberen. De geur belooft veel positiefs: het ruikt echt zoals het bij een goed Indiaas restaurant ruikt. De geuren van kardemon en gember zijn heel sterk aanwezig. De smaak vind ik ook heel lekker, maar ik denk dat het voor veel mensen niet is weggelegd. Je moet hier echt van houden, omdat heel echt heel erg apart is. Ik kan het ook niet heel goed omschrijven. De kokossmaak had voor mij wel wat sterkers gemogen.

Chocolade rode curry kokos

Melk Stroopwafel

Tot slot nog een reep waar ik hele hoge verwachtingen van had: melk stroopwafel. Natuurlijk is het leuk om heel aparte dingen uit te proberen, maar ik heb door de jaren heen wel geleerd dat ik niet moet vergeten om ook dingen te kopen waarvan ik wel al vrij zeker ben dat ik ze lekker ga vinden. Dus daarom nog deze reep erbij. De reep is wat dikker dan de anderen en ruikt heel lekker naar melkchocolade en karamel. Je proeft ook de koekjes, maar nog meer de karamel. Superlekker!

Melkchocolade met stroopwafel

Eindconclusie – Welke Delicata Chocolate Happiness is mijn favoriet?

Al met al is deze review een beetje gemengd. Er zaten repen bij die ik echt heel lekker vind en repen waar ik echt teleurgesteld in was. Maar dat is misschien ook wel positief: smaken verschillen immers en wat ik lekker vind, is voor jou misschien wel echt niet te eten. Dus ik denk dat juist door de breedheid van smaken er bij de nieuwe Delicata repen echt voor iedereen wel wat lekkers bij zit. En ja, welke reep mijn favoriet is laat zich wel raden… de melk stroopwafel natuurlijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.