Recept voor witlofsoep met kerrie en kurkuma

Ingrediënten witlofsoep

Zelfgemaakte groentesoepjes zijn een makkelijke en lekkere manier om wat meer groente te eten op een dag. Wij lunchen bijna elke dag met een soepje dat ik zelf maak. Hiervoor heb ik inmiddels een aardige lijst met soepen van verschillende groente ontwikkelt. Mijn favorieten deel ik natuurlijk graag met jullie op dit blog. Vandaag de 2e: Witlofsoep deze maak ik met kurkuma en kerrie. Zo krijg je een lekker kruidig soepje. 

Tip! Vind je de smaak van witlof wat te bitter? Dan kun je wat stukjes ananas of appel aan het einde door de soep doen, zodat het wat zoeter wordt. 

Ingrediënten witlofsoep

Voor 4 porties heb je nodig:

  • 3 of 4 stronken witlof (afhankelijk van hoe groot de stronken zijn)
  • 1 ui
  • 1 flinke theelepel kurkuma
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Een klein beetje paprikapoeder
  • Een klein beetje laurierpoeder
  • 1 groentebouillonblokje (kan ook zonder, maar dan zou ik wat meer kerriepoeder en kurkuma en iets minder water toevoegen)
  • 1 liter water

Witlofsoep maken – Bereiding

We beginnen met het snijden van de groente. Snijd de ui fijn en de witlof in grove stukken.

Verhit vervolgens in pan een klein beetje olie. Voeg de ui, kerrie en kurkuma, paprika- en laurierpoeder toe en fruit even aan. Dit duurt ongeveer 2 minuten.

Voeg de stukken witlof toe en roer alles goed door, zodat ook de stukken witlof mooi geel worden van de kruiden. Bak dit nog heel eventjes mee, ongeveer 2 minuten.

Vervolgens voeg je het water en het bouillonblokje toe.

Breng alles aan de kook en laat het 10 minuten doorkoken.

Haal na de 10 minuten de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (kan ook in de blender).

Tip! Serveer bij de soep wat brood om te soppen. Ik eet er zelf ook vaak crackers met hummus bij.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie