Recept voor Spaanse paella bowl

Paella bowl

Sorry mensen, ik loop echt gigantisch achter met de artikelen voor dit blog. In augustus schreef ik namelijk dat ik startte met een serie vegetarische bowls. Het bleef echter heel lang alleen bij het recept voor de Mexicaanse bowl. Maar ik heb er nog veel meer gemaakt. Ik heb alleen de laatste tijd niet zoveel tijd besteed aan het schrijven van de artikelen voor dit blog, als ik zou willen. Vandaag dan eindelijk de tweede aflevering in deze serie: een Spaanse paella bowl met paella rijst en padron pepers. Super lekker, zeker met wat stokbrood en aioli erbij.

Ingrediënten voor Spaanse bowl

Voor 2 personen heb je nodig:

Voor de paella:

150 gram paella rijst
50 gram doperwten
1 ui
2 tenen knoflook
250 ml groentebouillon
Een half envelopje saffraandraadjes

Voor de toppings:

Groene olijven (zoveel als je wilt. Ik heb er 8 per persoon gebruikt)
Cherrytomaatjes (7 per persoon)
100 gram padron pepers

Voor erbij:

Stokbrood
Aioli

Recept vegan Spaanse paella bowl – Bereiding

Begin met het snipperen van de ui en de knoflook. Verhit in een hapjespan of koekenpan wat olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.

Voeg de rijst toe en bak die al roerend 2-3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en voeg de erwtjes en saffraan toe.

Roer alles door elkaar en laat het geheel met de deksel op de pan nog 10 minuten (of zolang als op de verpakking van de rijst staat) koken.

Bak ondertussen de pepers. Hiervoor verhit je een heel klein beetje olijfolie in een koekenpan. Leg de pepers erin als de olie goed heet en schep op middelhoog vuur 5 minuten om in de olie. De pepers zullen her en der ‘blaren’ krijgen en verschrompelen. Bestrooi ze tot slot met zeezout.

Als de paella klaar is, verdeel je die over de bowls. Vervolgens schep je er de andere ingrediënten op: de padron pepers, de olijven en de gehalveerde cherrytomaten.

Serveer met stokbrood en aioli.

Paella bowl

Eet smakelijk!

Geef een reactie