Recept voor vegetarische Kashmiri curry met fruit

Kashmiri curry met fruit

We ontdekten Kashmiri curry voor het eerst in een Indiaas restaurant op Texel. En het was meteen Jordan zijn favoriet. Niet zo gek, want het is een vrij zoete curry met veel fruit. Ik heb door de jaren heen verschillende varianten geprobeerd, maar afgelopen week heb ik dan toch echt allerlekkerste Kashmiri curry ooit gemaakt, heerlijk zoet en met superveel fruit. Het recept is ook nog eens volledig geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Ingrediënten curry Kashmiri

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 á 2 bananen (een beetje afhankelijk van hoe dik je de saus wilt hebben)
  • Een blik mangoschijven (425 gram)
  • Een blik mandarijnen partjes (300 gram)
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 theelepel anijszaad
  • 2 eetlepels kokos
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • Een handje geschaafde amandelen

Verder kun je er nog naanbrood en rijst bij serveren. Ik heb er bij dit gerecht voor gekozen om na het koken nog twee handjes gewelde rozijnen en wat kokos door de rijst te roeren. Dat past echt heel goed bij dit gerecht.

Je kunt in plaats van mango uit blik ook verse mango gebruiken, maar zorg er dan wel voor dat de mango al erg rijp en zoet is. Anders kun je eventueel nog een beetje suiker toevoegen, om te voorkomen dat je curry zurig smaakt.

Kashmiri curry met fruit

Bereiding curry Kashmiri

Snijd de bananen en mango schijven in stukjes. Houd van allebei een beetje achter om aan het einde nog door te curry te roeren.

Meng vervolgens de bananen met de mango, mandarijnen, kokosmelk en kokos door elkaar in een blender of keukenmachine. Je krijgt nu een mooie, oranje puree.

Rooster ondertussen in een koekenpan de geschaafde amandelen en zet apart.

Verhit in een wok een klein scheutje zonnebloemolie. Voeg als de olie heet is de gember, anijszaad, komijn en kaneel toe en verhit dit tot het lekker begint te geuren. Zet nu het vuur laag en voeg de fruitpuree toe. Meng alles goed door elkaar en laat het 5 tot 10 minuten goed verwarmen. Roer tegen het einde de achtergehouden stukken fruit erdoor.

Strooi tot slot de geschaafde amandelen over de curry en serveer met rijst en naanbrood.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie