Peren-kwarkcake (lactosevrij)

Peren kwakrcake

Nu de herfst is aangebroken, begint het meteen weer te kriebelen bij mij om lekkere baksel te maken. Ik weet niet precies waarom maar in het najaar en de winter bak ik vaker dingen dan in de rest van het jaar. Natuurlijk heeft het er ook mee te maken dat ik overal heerlijke herfstrecepten voorbij zie komen. Zo zag ik het magazine ‘Hallo’ van Jumbo een recept voor een peren-kwarkcake. Die heb ik laatst gemaakt met een eigen, lactosevrije twist.

Hoe ik deze cake lactosevrij heb gemaakt

Als vervanger voor de kwark hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb een tijdje geleden een heerlijke vegan cheesecake gemaakt met Alpro Go Nature, een plantaardige kwark gemaakt van soja. Verder heb ik de roomboter vervangen door plantaardige margarine.

Niet vegan

De cake is helaas niet vegan, omdat ik nog geen goede vervanger heb gevonden voor de eieren in een cake. Nu moet ik eerlijk toegegeven dat ik er ook nog niet heel hard naar heb gezocht. Maar als ik iets heb gevonden wat goed werkt, lees je er tegen die tijd zeker over op dit blog.

Perenkwarkcake

Ingrediënten lactosevrije peren-kwarkcake

Een groot deel van de ingrediënten heb ik al verraden hierboven, maar ik zal ze nog even overzichtelijk op een rijtje zetten. Voor een cake waar je 10 porties uit kunt halen, heb je nodig:

200 gram plantaardige margarine (op kamertemperatuur)
200 gram suiker
3 eieren
200 gram bloem
10 gram bakpoeder
3 flinke eetlepels Alpro Go Nature
2 conference peren

Verder is het voor deze het handigst om een lage bakvorm van 28 bij 18 centimeter te gebruiken.

Bereiding peren-kwarkcake

Snijdt de margarine in kleine blokjes en mix het samen met de suiker tot een romig geheel. Ik doe dit in een keukenmachine met de garde als hulpstuk. Een handmixer of de ouderwetse garde kan natuurlijk ook.
Klop één voor één de eieren door het boter-suiker-mengsel. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Nu kan de bloem en het bakpoeder erbij. Als je het fijn vindt, kun je de bloem en het bakpoeder eerst zeven, maar dat hoeft niet per se.

Mix nu alles tot een glad beslag. Hiervoor gebruik ik de deeghaak als hulpstuk in de keukenmachine.

Meng tot slot nog de kwark erdoor.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bedek de bakvorm met bakpapier.

Schep het beslag in de bakvorm en strijk glad met een spatel.

Schil de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder het klokhuis, terwijl je de helften heel laat. Snijdt de halve peren in partjes. Verdeel deze over het beslag.

Bak de cake 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Als de cake uit de oven komt, laat je deze in de vorm afkoelen. Snijdt de cake pas aan als hij goed is afgekoeld, anders is de vulling misschien nog te slap..

Peren kwakrcake

Smullen maar!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie