New Delhi, India – Bezienswaardigheden en tips

Lotus Temple Delhi

De laatste stop tijdens de rondreis die ik maakte door India en Nepal was New Delhi, de hoofdstad van India. New Delhi is gigantisch en erg druk, maar omdat ik er slechts één dag te besteden had, heb ik natuurlijk lang niet alles kunnen zien. In deze blogpost lees je over de paar bezienswaardigheden in New Delhi die ik die dag heb bezocht, maar er is dus zeker nog veel meer moois te zien.

Raj Ghat Delhi

Bezienswaardigheden Old Delhi

Globaal kun je Delhi indelen in drie stadsdelen: Old Delhi, New Delhi en South Delhi. In het oudste stadsdeel, Old Delhi, is de belangrijkste bezienswaardigheid het Rode Fort. Dit is oorspronkelijk een paleis voor de Moghul keizers. Tegenwoordig is het de plek waar de Minister-President van India elk jaar op Onafhankelijkheidsdag een toespraak houdt.

De bezienswaardigheid die ik het meest indrukwekkend vond in de Delhi is de Raj Ghat. Deze ligt ten Zuiden van het Rode Fort aan de oever van de Yamuna Rivier. Het is een zwart marmeren platform die de plek markeert waar Mahatma Ghandi was gecremeerd.

India Gate New Delhi

Bezienswaardigheden New Delhi

Ook in het nieuwere deel van Delhi vind je heel veel mooie bezienswaardigheden, zoals de India Gate. Dit is een Arc de Triomphe-achtig monument, gebouwd als eerbetoon aan de 90.000 Indiaase soldaten die zijn omgekomen in onder meer de Eerste Wereldoorlog en de Anglo-Afghaanse Oorlog in 1919.

Gurdwara Bangla Sahib, Delhi

Gurdwara Bangla Sahib

Een bezoek aan de Gurdwara Bangla Sahib is ook zeker de moeite waard als je in Delhi bent. Dit is één van de belangrijkste Sikh-Tempels in India. In de tempel worden dagelijks maaltijden bereid waar iedereen, ongeacht religie, van mag mee-eten. Als bezoeker moet je hier je haar bedekken met een gele doek. Wat zeker als je met een groep bent, ook een beetje leidt tot de nodige hilariteit.

Bezienswaardigheden South Delhi

Eén van de mooiste en meest opvallende bezienswaardigheden in het zuiden van Delhi is De Lotus Temple, ook wel bekend als Bahai House of Worship.Deze bloemvormige tempel is toegankelijk voor aanhangers van alle soorten religies.

Lotus Temple Delhi

Bezienswaardigheden in de omgeving van Delhi

We hebben tijdens onze stadstour door Delhi ook nog een klein uitstapje gemaakt net buiten de stad. Namelijk naar het Qutb Minar Complex. Dat India zowel Hindoeïstische als Islamitische roots heeft, zie je heel goed terug op deze plek. Het belangrijkste gebouw, de Qutb Minar is een toren van 72,5 meter hoog, gebouwd in een Afghaanse-Islamitische bouwstijl.

Qtub Minar Delhi

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie