Lauwwarme salade met aardappeltjes en champignons

Lauwwarme maaltijdsalade

Nu we steeds meer richting de zomer gaan, heb ik nog vaker zin in ‘gewoon’ een maaltijdsalade als avondeten. Of nou ja gewoon. Je kunt er heel gemakkelijk iets speciaals en lekkers van maken. Dat blijkt ook bij deze lauwwarme salade waar naast gebakken aardappeltjes en champignons heel veel andere groentes, fruit en noten in zitten. En alles bij elkaar is het echt een supercombinatie. Daarom deel ik dus vandaag met jullie dit recept.

Ingrediënten voor deze vegan maaltijdsalade

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 100 gram gemengde salade, met o.a. krulsla
  • 300 gram gesneden rode kool
  • 75 gram champignons
  • 150 gram krieltjes of vastkokende aardappelen
  • 50 gram gekookte broccoliroosjes
  • Een halve rode paprika
  • Walnoten (zoveel als je wilt)
  • Rode druiven (gehalveerd, zoveel als je wilt)
  • Tuinkers (zoveel als je lekker vind)
  • 4 tot 6 eetlepels balsamico dressing, ik heb deze gebruikt
Lauwwarme maaltijdsalade

Lauwwarme salade met aardappeltjes en champignons maken – Bereiding

We beginnen met het bakken van de aardappeltjes. Schil de aardappels en snijd ze in stukken van de gewenste grootte. Vervolgens laat je de aardappelstukjes 10 minuten in koud water weken. Giet ze af en bak ze vervolgens 10 minuten op 120 graden in de Airfryer. Daarna bak je ze nog 15 tot 20 minuten op 180 graden.

Ondertussen snijd je de champignons in plakjes en bak je ze in een koekenpan gaar. Als je dit nog niet hebt gedaan, kook je ook nog een paar minuutjes de broccoliroosjes. Snijd ook de paprika in blokjes.

Als de aardappels, champignons en broccoliroosjes klaar zijn, kun je de maaltijdsalade gaan opbouwen. Neem twee flinke kommen en verdeel hierover de sla, rode kool, broccoli en paprika over de kommen. Meng er per kom twee tot drie eetlepels van de dressing doorheen.

Verdeel er ten slotte de gebakken aardappeltjes, champignons, druiven en walnoten overheen en garneer de salade nog met wat tuinkers.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.