Lactosevrije puddingbroodjes met custard

Lactosevrije puddingbroodjes

Puddingbroodjes, ik koop ze eigenlijk nooit en dus at ik ze ook vrijwel nooit. Totdat ik ontdekte dat je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken met custard in plaats van banketbakkersroom. Ik vind dat wel lekker, omdat ze dan wat minder romig zijn. Dit recept is ook lactosevrij, omdat ik altijd sojamelk gebruik in plaats van gewone melk, zodat Jordan er ook van kon smullen. En je kunt het heel gemakkelijk helemaal vegan maken als je wilt door het ei weg te laten.

Recept voor puddingbroodjes met custard

Ingrediƫnten voor 4 puddingbroodjes:

35 gram custardpoeder (ik gebruik altijd die van Dr Oetker)
35 gram suiker
Een vanillepeul of een scheutje vanille aroma
1 ei (kun je ook gewoon weglaten als je je vegan puddingbroodjes wilt maken)
350 ml sojamelk
4 witte puntjes

Puddingbroodjes met custard

Puddingbroodjes met custard maken – Bereiding

Tip vooraf: Zorg dat je de pudding ruim van te voren maakt, want die moet nog een paar afkoelen in de koelkast.

Custard pudding maken

Als eerste gaan we dus de custardpudding maken. Je hebt hiervoor een kom en een steelpan nodig. In de ene kom doe je de helft van de suiker, het ei en het merg van de vanillepeul of een scheutje vanille aroma. Meng dit goed doorelkaar met een garde, zodat je geen klontjes krijgt. Gebruik je geen ei in dit recept? Doe dan 4 eetlepels van de sojamelk erbij in plaats van het ei

In de steelpan verhit je (de rest van) de sojamelk met de resterende suiker. Goede roeren, zodat de suiker oplost.

Wanneer de melk warm genoeg is en de suiker helemaal is opgelost, giet je de helft van de melk in de kom met het custard mengsel. Klopt dit goed door en giet het daarna al kloppend bij de rest van de melk in de pan. Verwarm het geheel op middelhoog vuur. Blijf ondertussen vaak roeren met de garde.

Zodra je merkt dat de pudding begint in te dikken, dit voel je wel tijdens het roeren, zet je het vuur steeds een beetje lager. Let op! Het gaat nu heel snel.

Schenk de dik geworden custard in een kom en dek deze af met folie. Zo voorkom je dat er een vel op komt tijdens het verder afkoelen in de koelkast. De pudding moet ongeveer 3 uur afkoelen.

Puddingbroodjes vullen

Als de pudding voldoende is afgekoeld, snijd je de broodjes over de lengte bovenop open. Vervolgens schep je de pudding in een spuitzak. Gebruik een kartelmondje op de spuitzak voor een mooi effect en spuit voorzichtig de pudding in de broodjes.

Bestrooi de broodjes met poedersuiker en serveer ze direct.

Lactosevrije puddingbroodjes

Smullen maar!

Geef een reactie