Keukenneusje’s weekoverzicht #5 – 2022

Gezana - week 5 -2022

Het was deze week een wat minder gezonde en groenterijke dan de voorgaande weken. Toch ben ik zeker niet ontevreden. Het was namelijk ook weer niet een heel ongezonde week en er stonden deze keer juist veel peulvruchten op het menu.

Mexicaanse bowl en wraps

We begonnen de eetweek op zaterdagavond met een Mexicaanse bowl met zwarte rijst, guacamole, zoete aardappel, kidneybonen, mango en maïs. De guacemole was alleen wat pittiger geworden dan verwacht, maar door het te mengen met de andere ingrediënten, was het nog goed te doen.

Op zondagavond hadden we de minst gezonde avondmaaltijd van de week. We aten wraps met falafel, frietjes, sla, avocado, rode ui, koriander en komkommer. Een prima combinatie.

Twee soorten curry en een salade

Curry met kikkererwten en linzen - week 5 - 2022

De eerste doordeweekse dagen maakte ik een soort curry-achtige gerechten. Op maandagavond aten we een stoofpotje met kikkererwten, linzen en spinazie. We aten er Turks brood bij. En op dinsdagavond stond er kashmiri curry (een curry met fruit erdoor) op het menu, met rijst en pitabroodjes erbij.

Kashmiri curry met fruit

Op woensdagavond stond er weer een heel ander soort gerecht op het menu. Ik maakte namelijk een maaltijdsalade met avocado, komkommer en vegan spekjes en een vegan ‘kip’schnitzel erdoor. Daar aten we wat stokbrood bij.

Salade met vegan schnitzel - week 5 - 2022

Eritrees en Chinees

Als ik het al met al zo opschrijf, hebben we deze week wel veel brood bij het avondeten gegeten. Op donderdagavond hadden we een keer geen brood. We gingen namelijk uit eten bij Gezana in Eindhoven. We bestellen daar eigenlijk altijd hetzelfde: een combinatie van de shiro (met kikkererwten), de birrin (met linzen) en de bamia (met okra). Ze hadden ook een nieuw toetje op de kaart. Dus dat moesten we natuurlijk ook uitproberen. Dus eigenlijk hebben we die avond veel te veel gegeten haha.

Gezana - week 5 - 2022

Op vrijdagavond waagde ik me weer eens aan een gerecht dat ik nog niet eerder had gemaakt. Ik maakte namelijk General Tso’s Tofu. Een Chinees gerecht dat je normaal met kip maakt, maar nu natuurlijk een vegan variant met tofu. We aten er rijst en een salade van rode kool bij.

General Tso's tofu

Nog een fijne zondag en tot volgende week!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.