Keukenneusje’s eetoverzicht #50 – 2020

Pompoenramen

Week vijftig alweer. Het einde van het jaar nadert nu snel. Toch voelt het nog helemaal niet zo en dat komt denk ik vooral doordat we nu zoveel tijd thuis doorbrengen. Allerlei kleine dingen die normaal tegen de Kerstdagen plaatsvinden, zoals ‘s avonds naar huis rijden in de auto terwijl het al donker is en er kerstliedjes op de radio zijn. Dat soort dingen zijn er nu niet, waardoor het anders voelt dan andere jaren. Maar goed, dit weekoverzicht gaat natuurlijk over wat ik de afgelopen week gegeten heb qua avondeten.

Als ik terugkijk naar de foto’s ben ik erg tevreden. Lekker diverse en ook nog behoorlijk gezond en kleurrijk.

Sushi!

Het avondeten in het weekend leek wel een beetje op elkaar voor de beide dagen. Op zaterdagavond aten we sushi van The Sushi Company in Nuenen. En op zondagavond aten we sushibowl. Eigenlijk had ik die bowl wat later in de week gepland, maar de mango en de avocado’s waren erg rijp, dus ik besloot het toch maar zondagavond al te maken.

Sushi en sushibowl week 50 - 2020

Oosterse hapjes in één gerecht en ramen

Op maandagavond maakte ik een gerecht wat meer geïnspireerd is op de keukens in het Midden-Oosten. Ik maakte couscous met gewelde pruimen en pistachenoten erdoor. Voor erbij had ik rucola, falafel en pitabroodjes met hummus.

Couscous en falafel

Het gerecht dat ik dinsdagavond maakten, was een nieuw experiment. We gingen toch weer even terug naar de Japanse keuken, want ik maakte ramen met een bouillon van pompoen en miso. Voor erdoor had ik pittige tofu, broccoli en shitake’s. De bouillon was eigenlijk een beetje te dik geworden, maar het was wel echt heel lekker met de noedels erdoor. Dit ga ik dus zeker vaker maken.

Pompoen ramen

Frietjes en salade

Woensdagavond en donderdagavond waren wat luiere dagen qua koken. Ik maakte op woensdagavond frietjes uit de Airfryer met daarbij wat vegetarische snacks die we nog in de vriezer hadden.

En op donderdagavond maakte ik een salade met ijsbergsla, kropsla, avocado en komkommer. Voor erbij had ik krieltjes uit de Airfryer en vegan kipschinitzel van Jumbo. Lekker en heel snel klaar. Wat vooral Jordan heel fijn vond, want daardoor kon hij die avond extra lang een nieuwe game spelen die hij had gekocht.

Krieltjes en salade met vegan kipschnitzal

Ovenschotel met rode kool

We sloten de eetweek vrijdagavond af met een ovenschotel. Ik had zin om weer eens iets met rode kool te maken. Het werd een ovenschotel met rode kool, appel, kaneel, aardappelpuree en vegetarisch gehakt. De schotel was echt heel lekker, dus zeker voor herhaling vatbaar.

Rode kool schotel

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie