Gebakken krieltjes uit de Airfryer

Krieltjes uit de Airfryer

Ik maakte krieltjes bijna altijd in de oven klaar, met wat olie en kruiden. Dat is natuurlijk ook heel lekker, maar laatst had ik de oven nodig voor een ander deel van het avondeten, waardoor de krieltjes er niet bij konden. Daarom besloot ik ze een keer in de Airfryer te bakken. En dat bleek echt ontzettend lekker. Ze worden dan lekker knapperig en krokant, heel anders dan uit de oven. Als het aan Jordan ligt, eten we de krieltjes altijd op deze manier.

De gebakken krieltjes zijn een heerlijk bijgerecht voor bij vegetarische burgers op een broodje als je een keertje wat ander wilt dan friet. Verder zijn de krieltjes ook lekker bij groentegerechten, zoals geroosterde bloemkool plakken uit de oven. En ach, eigenlijk kun je deze krieltjes bijna overal bij maken.

Ingrediënten voor krieltjes uit de Airfryer

500 gram krieltjes met schil
1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
2 tenen knoflook
1 theelepel rozemarijn

Krieltjes uit de Airfryer maken – Bereiding

Spoel de krieltjes even af en verwijder eventuele slechte plekjes. Snijd de krieltjes vervolgens in stukjes. Afhankelijk van de grootte van de krieltjes, ongeveer in 3 á 4 stukken.

Krieltjes uit de Airfryer

Doe krieltjes in een kom en doe de olie, fijngeperste knoflook en rozemarijn erbij. Schep alles goed om, zodat alle krieltjes zijn bedekt met olie, kruiden en knoflook.

Bak tot slot deze krieltjes in de Airfryer op 180 graden in 20 tot 25 minuten knapperig en goudbruin.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie