Keukenneusje’s eetoverzicht #45 – 2020

Vegan gyros wraps en frietjes

Stonden er vorige week nog heel veel diverse groentes op het menu. Deze week was een iets minder gezonde week, maar al met al ben ik wel wel tevreden. Ik heb weer een aantal nieuwe creaties uitgeprobeerd en natuurlijk hebben we weer veel lekkers gegeten.

Gezana en rode kool

We besloten zaterdagavond weer eens af te halen bij Gezana in Eindhoven. Dit is mijn favoriete restaurant en zeker in deze tijd, willen we ze natuurlijk wel blijven steunen. Dus daarom proberen we hier minimaal één keer per maand eten af te halen. En het is ook gewoon zo super lekker. Dus we hebben weer heerlijk gesmuld van al het Eritrese eten.

Gezana en rode kool

Op zondagavond hadden we wat meer Hollandse kost, maar wel met een tropisch tintje. Ik maakte rode kool met ananas en mango (bij Jumbo te koop). Voor erbij had ik rösti’s en vegan worsten van Moving Mountains.

Wraps en friet

Een paar weken geleden aten in Vlissingen bij Pier 7 een vegan gyros wrap. Ik besloot die maandagavond ook eens zelf te maken. De gyros maakte ik van tempeh. Verder hadden we bij wraps wat frietjes en salade.

Vegan gyros wraps en frietjes

Er stonden dinsdagavond weer frietjes op het menu, want ik had zin om frietjes te halen.

Pasta en nog een keer wraps

Ik ging op woensdagavond wel weer gewoon zelf aan de kook. Ik maakte volkoren macaroni met een sausje van geraspte courgette, olijven, ui, Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaatjes. Voor erbij hadden we nog wat stokbrood.

Pasta met courgette

Het is lang geleden dat het me overkwam, maar ik vergat donderdagavond dus een foto te maken van het avondeten. We aten de wraps die we nog over hadden van maandag, met als vulling zwarte bonen met ui, falafel, komkommer en sla. Voor erbij hadden we nog wat frietjes.

Zoete aardappel carpaccio en nasi

Op vrijdagavond besloot ik ook weer een gerecht te maken dat we tijdens onze vakantie aten. Namelijk carpaccio van zoete aardappel. Die aten we bij Hotel Bieze in Borger. En nu maakte ik het dus thuis. Als hoofdgerecht maakte ik een Aziatisch getint gerecht. Ik maakte een mock duck van de toko in hoisin saus en een soort nasi erbij.

Zoete aardappel carpaccio en rijst met mock dock

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie