Keukenneusje’s eetoverzicht #5 – 2020

Het was een wisselende week wat betreft de tijd die ik in de keuken heb doorgebracht. In het weekend, vooral op zondag best veel, maar de rest van de dagen heb ik het mijzelf gemakkelijk gemaakt. Dat heb ik vrijdag dan weer ruimschoots goed gemaakt, met allerlei probeersels en voorbereidingen voor dit weekend.

Pizza en curry

Op zaterdagavond maakte ik een groentepizza met spinazie, broccoli, groene paprika, olijven en zongedroogde tomaten. Niet veel werk en toch erg lekker.

Vegan pizza met groente en vegan saag paneer met tofu.

Zoals gezegd, heb ik op zondag wel wat langer in de keuken gestaan. Voor het avondeten maakte ik een spinazie curry met tofu, oftewel een vegan saag paneer. Die was echt super lekker. Dus die ga ik zeker vaker maken en het recept komt binnenkort op de site natuurlijk. Verder heb ik op zondagavond alvast de burgers voorbereid voor bij het avondeten van maandag. Ik maakte kikkererwtenburgers, met een Italiaans tintje door zongedroogde tomaten en basilicum toe te voegen.

Burgers en wok

We aten op maandagavond dus deze burgers met een broodje en gebakken aardappeltjes erbij.

Kikkererwtenburger Italiaans

Dinsdagavond gingen we weer voor een snel gerecht. Ik wokte wat spinazie en broccoli met rijst en zwarte-bonen-knoflooksaus. Voor erbij had ik falafel.

Op woensdagavond was ik dus echt een beetje lui haha en aten we frietjes van de friettent in het dorp.

Indiaas en pasta

Omdat we donderdagavond een borrel hadden van het werk, besloten we daarna uit eten te gaan in Eindhoven. Sinds deze week zit er een nieuw Indiaas restaurant in Eindhoven, Krishna Vilas. En de kaart is nog eens volledig vegetarisch. Ik kon dus niet wachten om dat uit te proberen. Ik at er een dosa, dat is een soort gevulde pannenkoeken gemaakt van linzen. Jordan ging voor een curry. Ik vond mijn dosa heel lekker, maar wel een beetje te vet van de olie. Ik denk dat ik de volgende keer dus ook voor een curry ga haha.

Khrisna Villas Eindhoven

We sloten deze week op vrijdag af met een simpel gerecht. Maar zoals gezegd, had ik die dag wel veel in de keuken gestaan. Ik had kaneel kardemom broodjes gemaakt en een wortel-gember soep, allemaal alvast voor het weekend. Daarnaast heb ik nog een vegan speckknödel gemaakt, omdat ik wilde uitproberen of ik die ook zonder ei kon maken. Dat was mijn lunch voor die dag. De ui en de spekjes die ik ervan over had, heb ik verwerkt in de pasta met gegrilde groente voor die avond.

Pasta gegrilde groente met speckjes

Al met al dus toch weer een heel divers weekoverzicht deze keer. En ik denk dat dat volgende week ook weer het geval zal zijn.

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.