Keukenneusje’s eetoverzicht #49 – 2019

Improvisatie gerechten december 2019

De decembermaand is weer aangebroken. En dat betekent natuurlijk weer veel feestdagen en natuurlijk ook heel veel lekker eten. Het begon deze week al meteen met Sinterklaasavond. Maar daarover dadelijk meer.

Salade en pizza met spruitjes

Zaterdagavond hadden we nog een vrij lichte avondmaaltijd. We aten salade met gebakken krieltjes, avocado, vegetarische speckjes en vegetarische kipschnitzel.

Pizza met spruitjes en rode ui

Op zondagavond maakte ik een pizza met spruitjes en rode ui. Ook heel lekker en weer eens een keer wat anders.

Spaghetti en improviseren

We bleven nog even op de goede weg, want maandagavond aten we spaghetti bolognese. Maar die avond bakte ik ook al meteen een Sinterklaas lekkernij, namelijk gevulde speculaas waar de de avonden daarna als toetje ‘s-avonds van hebben gesmuld. Super lekker!

Op dinsdagavond improviseerde ik een gerecht met wat dingetjes die we nog in huis hadden. Ik maakte broccoli rijst met gebakken ei en een groenteloempia van Mora.

Improvisatie gerechten december 2019

Het improviseren ging op woensdagavond gewoon door, toen bestond onze avondmaaltijd uit falafel, broccoli en rösti’s.

Sinterklaas met sushi en friet

En toen was het heerlijk avondje gekomen… Wij vierden Sinterklaas pas vrijdagavond, maar donderdagavond maakte ik er toch een beetje iets speciaals van door sushi mee te nemen voor het avondeten. En natuurlijk hebben we de ultieme Sinterklaasfilm: Alles is Liefde gekeken.

Sushi Company 12-2019

Deze eetweek sloten we dus af met een ‘Sinterklaasfeestje’ bij Jordan zijn ouders. We aten frietjes van de friettent en voor het toetje had ik een Sinterklaasvlaai gemaakt met custard en mandarijnen vulling en een kruimelkorst van pepernoten. Ook weer smullen dus!

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie