Keukenneusje’s eetoverzicht #44 – 2020

Bowl met rode kool en zoete aardappelfriet en falafel

Het was weer een heel diverse eetweek, waarin ik lekker veel heb gekookt met veel verschillende groentes. Het was dus ook nog een best gezonde eetweek.

Stamppot en pizza

De laatste weken heb ik een stamppotten gemaakt. Afgelopen zaterdagavond stond er boerenkoolstamppot op het programma. Ik maakte er de vegan gehaktballen van Jumbo bij.

Boerenkoolstamppot

Op zondagavond was het weer een keertje tijd voor shoarmapizza. Ik maak deze met de kant-en-klare-bodems van Jumbo. Verder maak ik zelf de vegan shoarma van tempeh. En na het maken van de foto, heb ik er nog ijsbergsla en knoflooksaus opgedaan. De verse knoflooksaus van de Jumbo is ook vegan en die gebruik ik hier meestal voor.

Vegan shoarma en tempeh
Veg

Aziatische wok-gerechten en lasagne

Ik maakte op maandagavond een gerecht uit het Jumbo magazine van deze maand: Witlof met rijst, tofu en lente-ui in hoisin-saus. In het recept wordt notenrijst gebruikt, die heb ik vervangen door gewone rijst. Dit gerecht was echt heel lekker.

Witlof en tofu met hoisinssaus

Dinsdagavond maakte ik weer een eigen improvisatie-creatie. Ik maakte wortelrijst van Bonduelle met courgette en de lente-ui die ik nog over had van gisteren erdoor. Verder deed ik er nog wat knoflook-zwartebonensaus door. Voor erbij had ik gegrilde aubergine met miso.

Aubergine en wortelrijst en lasagne met salade

Het gerecht dat we op woensdagavond hadden was eigenlijk ook een beetje een bij-elkaar-scharrel-gerecht. Ik warmde in de oven lasagne op die we nog in de vriezer hadden. Voor erbij hadden we stokbrood en ik maakte salade met ijsbergsla, radijs, komkommer, olijven en vegan kaasblokjes met zongedroogde tomaat.

‘Kip’burgers en een bowl

Op donderdag hadden we weer de nieuwe weekboodschappen gekregen. Ik besloot donderdagavond als eerste een vegan kipburger te maken met zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer . De burgers waren de Fry’s Meat Free Chicken-Style Burgers. Die deed ik op een volkorenbroodje met wat ijsbergsla en ik maakte een sausje van vegan mayonaise, mosterd en augurk. Alles bij elkaar had het best wat weg van de McChicken van Mc Donald’s.

Vegan kipburger

We sloten deze eetweek af met een bowl met heel veel lekker. Namelijk met: rode kool, zoete aardappelfrietjes, falafel, quinoa, olijven en cashewnoten. Het was een lekkere combinatie.

Bowl met rode kool en zoete aardappel friet en falafel

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie