Keukenneusje’s eetoverzicht – #41 – 2021

Herfstsalade met stoofpeertjes en hazelnoten

Onze vakantie is alweer een week voorbij. Terug naar het normale leven dus. Dat is ook te zien aan dit weekoverzicht. In het weekend heb ik nog wat uitgebreider gekookt. Doordeweeks koos ik natuurlijk weer voor maaltijden die wat sneller klaar waren.

Stamppot en shoarma

De koudere maanden zijn weer aangebroken en dus is het weer tijd voor stamppot. Zaterdagavond maakte ik een snijbonenstamppot met daarbij de nieuwste vegan saucijsjes van De Vegetarische Slager, genaamd ‘Het Worstelijck Paar.’ We vonden deze saucijsjes echt lekker. Een goed alternatief.

Snijbonenstamppot

Op zondagavond maakte ik één van onze favoriete weekendgerechten: shoarma van tempeh. Ik maakte er zelf frietjes bij. Daarnaast aten we er pitabroodjes en ijsbergsla bij.

Shoarma van tempeh

Wok en chimichangas

En omdat het weer een normale werkweek was, waren de doordeweekse gerechten ook weer wat simpeler en enigszins geïmproviseerd. Op maandagavond wokte ik de snijbonen die we nog over hadden, met paksoi en cashewnoten in een sausje van ketjap en sojasaus. We aten er rijst en falafel bij.

Wokgerecht - week 41 -2021

Op dinsdagavond aten we chimichangas. De vulling maakte ik met spinazie, zoete aardappel, rode ui en zwarte bonen. Verder hadden we er nog wat avocado en tortillachips bij.

Chimichangas - week 41 - 2021

Pasta, salade en frietjes

Pasta’s zijn voor mij ook een favoriete manier om nog wat groentes die we over hebben weg te werken. Op woensdagavond maakte ik volkoren fusilli met een saus van courgette, aubergine, olijven en pesto.

Pasta met aubergine met courgette

Ik maakte op donderavond nog een lekker kleurrijk, herfstig gerecht. Ik maakte een salade met little gem, gele paprika, stoofpeertjes en hazelnoten. Echt heel erg lekker. We aten er ook nog wat brood bij.

Herfstsalade met stoofpeertjes

We gingen vrijdagavond naar de bioscoop in Eindhoven. Omdat het een vroege film was, aten we vooraf nog even snel een frietje in de stad, bij Dik&Lang.

Voor dit weekend heb ik ook weer een aantal lekkere, herfstige recepten gepland, zoals andijviestamp en iets met knolselderij. Wat precies lees je natuurlijk weer in het weekoverzicht van volgende week.

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.