Keukenneusje’s eetoverzicht #41 – 2020

Pier 7 - Vegan Gyros Wrap

We genoten in onze tweede en laatste vakantieweek nog even van een paar daagjes weg en dus ook van uit eten. Daarnaast hebben we nog wat eten afgehaald, maar ik heb ook weer een paar keer zelf gekookt. Dat is toch ook wel weer fijn om te doen. En stiekem was het ook wel weer nodig om weer wat gezondere gerechten op tafel te zetten, haha.

Vegan snacks

Zaterdagavond maakte ik zelf frietjes. Voor erbij hadden we nog wat vegan snacks in de vriezer. Ik vond vooral de Indiase snackjes van Samosaco, die we nu voor het eerst uitprobeerden, erg lekker.

Vegan in Vlissingen

We vertrokken zondag voor een paar daagjes naar Vlissingen. We hadden hier een beachroom geboekt bij Pier 7, met een vegan arrangement erbij. Op de eerste avond kregen we daarom een vegan verrassingsmenu. Dat bestond uit een uiensoep, een pasta met verschillende groentes en sinaasappelijs na. 

Pier 7 Vegan Verrassingsmenu

Het diner van de tweede avond zat niet bij het arrangement inbegrepen. Daarom kozen we zelf een gerecht van de kaar in Pier 7. We gingen allebei voor een wrap met vegan gyros. 

Pier 7 - Vegan Gyros Wrap

We aten op dinsdagavond weer thuis, maar we maakten er nog wel even een verwenavond van. Deze keer haalden we frietjes bij De Aardappeleters in Nuenen. Ik ontdekte laatst op hun website dat zij een uitgebreide keuze aan vegetarische snacks hebben, dus dat wilde ik wel uitproberen. De frietjes en de snacks waren erg lekker, dus ik denk dat we hier zeker vaker gaan halen.

Frietjes Aardappeleters Nuenen

Weer zelf koken

Vanaf woensdag kookte ik weer zelf. Ik maakte woensdagavond vegan babi pangang, omdat Jordan daar heel veel zin in had.

Omdat we op donderdag weer boodschappen hadden laten bezorgen, had ik weer heel veel ingrediënten en gerechten om uit te kiezen. Ik maakte donderdagavond de eerste stamppot van deze herfst. Namelijk: een stamppot met groene kool en gele currypasta en koriander erdoor. Voor erbij maakte ik zelf linzenballetjes. Het was allebei heel lekker en ik heb ook echt genoten van mijn eerste herfstige gerecht :-).

Stamppot Groen kool - Gele curry en linzenballetjes

Het gerecht van vrijdagavond was een beetje noodgedwongen. Ik had de pasta met spinazie eigenlijk gepland voor begin volgende week, maar de zak spinazie die wij kregen bij de boodschappen was opengescheurd. Dus ik wilde niet het risico te nemen om die al te lang te bewaren. Daarom aten we dus vrijdagavond pasta met spinazie en een sausje van havercrème en vegan pesto.

Pasta met spinazie en havercrème

Volgende week hebben we weer een normale werkweek op het programma. Het eetoverzicht zal er dan ook weer iets meer uitzien, zoals jullie gewend zijn. Ik heb in elk geval nog een heleboel lekker gerechten in de planning, maar daarover dus volgende week meer.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord