Keukenneusje’s eetoverzicht #4 – 2022

Pasta met zelfgemaakte pesto

De eerste maand van 2022 zit er alweer bijna op. Het is me redelijk gelukt om me aan het januari-voornemen te houden en meer groentes te eten. Ook deze eetweek was er weer één met veel groentes. Ik heb trouwens de hele week voor vier personen gekookt, omdat de ouders van Jordan bijna elke dag bij ons aten. Zij krijgen namelijk een nieuwe keuken en konden dus even niet zelf koken.

Chinees en pasta

Op zaterdagavond hielden we het simpel en bestelden Chinees. Zondagavond hebben Jordan en ik daar ook nog van gegeten.

Pasta met zelfgemaakte pesto

Maar vanaf maandagavond heb ik wel weer gewoon elke dag zelf gekookt. Ik maakte die avond pasta met spinazie en courgette en een zelfgemaakte pesto van basilicum, walnoten, knoflook en haverroom. We aten er ook nog wat falafel bij en een beetje salade.

Pokébowl en schnitzels

Pokebowl week 4 2022

Dinsdagavond stond er een lichter gerecht op het menu. Toen maakte ik pokébowls met sushirijst, komkommer, radijs, wortel, mango, avocado, edamame en tofu.

Schnitzel Greenforce en frietjes - week 4 - 2022

We hadden op woensdagavond een beetje een ‘cheatdag’, want toen aten we frietjes en schnitzel die ik maakte van een mix van Greenforce. We aten er ook wel salade bij, dus het was toch nog een beetje gezond.

Aardappelsalade en groente mix

Aardappelsalade en stokbrood - week 4  -2022

Op de foto lijkt het avondeten van donderdagavond een beetje magertjes, maar dat komt omdat ik de eerste keer nog niet zoveel had opgeschept. Ik had die avond een salade gemaakt van aardappels, wortel, rode ui, augurk en appel. En sausje erdoor van vegan fritessaus, soja yoghurt, mosterd en dille. Daar aten we ook nog stokbrood bij.

Groentemix - week 4 - 2022

We sloten de eetweek op vrijdagavond af met een mix van veel verschillende groentes. Ik had knolselderijsteaks gemaakt met een sausje van koriander, walnoten, knoflook en haverroom. Verder aten we er zoete aardappelfrietjes bij en een salade van rode kool, witte kool, mandarijntjes en nog wat van de dressing die ik over had van de vorige dag. Alles bij elkaar weer een lekkere combinatie.

Nog een fijne zondag en tot volgende week!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.