Keukenneusje’s eetoverzicht #39 – 2019

Header weekoverzicht 39 - 2019

Het was een erg fijne week, want we hadden vakantie en gingen een paar daagjes naar Düsseldorf. Qua eten hebben we wel wat minder gezond gedaan. Dat kwam een beetje doordat niet alles volgens plan en natuurlijk omdat met een paar dagen buiten de deur eten het al snel wat minder groenterijk wordt.

Niet helemaal zoals gepland

In het weekend waren we nog thuis en ik maakte op zaterdagavond vegan stoofvlees met frietjes. Heel lekker. Jordan vond m bijna net zo goed als met echt vlees. Het recept komt natuurlijk binnenkort een keertje op dit blog.

Vegan stoofvlees met Jackfruit

Zondagavond liep het eten een beetje in de soep. Ik had een ovengroente mix gekocht van Jumbo en wilde die maken met wat gebakken aardappeltjes erbij. Helaas bleek bij het openen van de zak dat groenten wel erg zuur roken en dus bedorven waren :-(… We hebben toen maar een vegan pizza besteld bij Domino’s.

Lekker Japans in Düsseldorf

We vertrokken op maandag naar Düsseldorf. Ze hebben daar een Japanse wijk met heel veel Japanse restaurants. We wisten dus zeker dat er veel Japanse gerechten gegeten zouden gaan worden en dat hebben we ook gedaan. Een compleet verslag van al het lekkers komt binnenkort op dit blog. Voor nu houd ik het alleen even bij de avondmaaltijden.

Op maandagavond starten we met sushi. We hadden een restaurant gevonden die heel veel verschillende soorten sushi met groente hadden. Ideaal dus. En er was ook sushi met paling, Jordan zijn lievelings, dus dat was een goede keuze om mee te starten deze trip.

Maruyasu sushi Düsseldorf

We aten op dinsdagavond ook weer Japans. Toen aten we bij een meer traditioneel Japans restaurant. Ik koos hier voor vegetarische Japanse curry en Jordan had een bento box, met inderdaad ook weer paling :-).

Japanse curry Eat Tokyo Düsseldorf

En toen was het alweer onze laatste avond in Düsseldorf. Geheel in traditie hebben we Indiaas gegeten. Ik ben namelijk dol op Indiaas eten en we proberen eigenlijk altijd overal waar we naar toe op vakantie gaan bij een Indiër te eten. Ik koos voor een curry met kikkererwten en Jordan had een curry met verschillende groentes. Allebei echt heel lekker.

Indiaas Düsseldorf

Frietjes en Mexicaans

Omdat we op donderdagavond rond etenstijd terug waren in Eindhoven besloten we het simpel te houden qua eten. We aten frietjes bij Dik&Lang. De lekkerste frietjes in Eindhoven!

Frietjes en Mexicaanse bowl

We sloten deze week vrijdagavond af met een wat gezondere maaltijd. Ik maakte een Mexicaanse bowl met bonen, tempeh en guacamole.

De rest van het weekend en de dagen ernaar zullen we in elk geval weer flink wat groente eten, want ik heb goed ingeslagen bij de supermarkt. Al deze maaltijden zie je natuurlijk in het komende weekoverzicht.

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.