Keukenneusje’s eetoverzicht #38 – 2019

Header weekoverzicht 38 - 2019

Het was deze week wel echt een wat minder gezonde week qua eten. Natuurlijk kwam er veel lekkers voor bij, maar niet zo veel groente als normaal. Gelukkig eten we ‘s-middags altijd salade voor de lunch met verschillende groentes, dus zo maakten we het toch nog een beetje goed.

Mexicaans en shoarma

Op zaterdagavond kwamen Jordan zijn ouders eten en maakten ik Mexicaanse schotel met nacho’s, zoete aardappelfriet, zwarte bonen, paprika guacemole en basilicumknoflook mayonaise.

Mexicaanse nachoschotel

En op zondagavond aten we ‘normale’ frietjes met vegetarische shoarma en pitabroodjes.

Toch wel een paar dagen gezond

De doordeweekse dagen waren wel iets gezonder dan het weekend. Ik ben bezig om onze voorraadkast een beetje leeg te maken en we hadden al heel lang een pot witte bonen in tomatensaus staan. Dus ik besloot hier een pastasaus van te maken met nog wat courgette en vegetarisch gehakt erdoor. Voor de pasta zelf koos ik ook voor een healthy optie, namelijk penne gemaakt van erwten. Het was kortom een gerecht met heel veel groentes.

Erwtenpasta met witte bonen

Omdat we deze keer op dinsdagavond naar de bioscoop gingen, aten we die avond in de stad. We gingen naar The Happiness Kitchen. Ik koos voor een vegan rendang bun en Jordan had de vegan redang bowl.

Op woensdagavond aten we weer een gerecht dat is ontstaan om de voorraadkast leeg te maken. We hadden nog een fles Koreaanse gochujang saus staan die voor half oktober op moest, dus die besloten we toch maar eens aan te breken. Ik maakte noedels met paksoi, rode paprika en vegetarisch gehakt. Hier deed ik wat van deze saus door. Het was echt heel lekker. Ik had de saus heel pittig verwacht en dat was het ook wel, maar niet op een vervelende manier of zodat je niks meer van de andere smaken proeft.

Koreaanse Bowl

Maar wel een ‘guilty’ afsluiter

De laatste twee dagen van de week hebben toch weer wat minder gezond afgesloten. Jordan ging donderdagavond nog een keer naar de bioscoop, daarom aten we na het werk even thuis vlug wat voor hij weer weg moest. Het werden dus frietjes van de friettent.

En de week sloten we op vrijdagavond af met pannenkoeken. Om het toch iets minder ongezond te maken aten we er gebakken appeltjes (met schil) op.

Pannenkoeken met appel en peer

Aankomende week zijn we een paar daagjes weg. Heerlijk een minivakantie! We gaan naar Düsseldorf en wat er daar allemaal voor lekkers gaan eten lees je natuurlijk in het volgende weekoverzicht.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie