Keukenneusje’s eetoverzicht – #34 – 2021

Chinees Orchidee Augustus 2021

Deze eetweek was er één met veel Aziatisch getinte gerechten. Vooral zaterdag en de laatste dagen van de week. De andere dagen was het meer ‘Hollandse kost’.

Sushibowl en frietjes

Op zaterdagavond maakte ik een sushibowl met gemarineerde tofu, edamame, komkommer, radijs, zeewier, mango en avocado. Altijd erg lekker natuurlijk.

Sushibowl

We gingen zondagavond voor een lekker ongezonde maaltijd, namelijk frietjes met vegetarische kroketten en frikandellen. Om toch nog een beetje verantwoord te houden maakte ik er wat salade bij met rucola, rode kool en mango.

Frietjes salade en vegakroket

Macaroni en salade met gegrilde groente

De doordeweekse dagen waren weer vol met improvisatiegerechten. Zo maakte ik op maandagavond macaroni met spinazie, rucola en rode paprika, met een sausje van gepureerde avocado en pesto.

Macaroni met spinazie en avocado

Op dinsdagavond maakte ik een salade met gegrilde groente (courgette en paprika), voor erbij had ik nog wat gebakken aardappeltjes en een pitabroodje.

Salade met gegrilde groente

Curry en Chinees

Ik zie dat ik het avondeten van woensdagavond ben vergeten te fotograferen. We aten toen een zelfgemaakte curry met gele courgette en paprika erdoor.

Ik had een paar weken geleden in de Thuisbezorgd App gezien dat er een nieuw Aziatisch restaurant was bij gekomen in onze regio, De Orchidee uit Eindhoven. Er stonden flink wat vega(n) gerechten op het menu, dus die moesten we zeker gaan uitproberen. Helaas waren ze toen op vakantie bij dat restaurant, maar nu ze weer terug waren, besloot ik er dus snel te bestellen. We gingen voor kung pao tofu, groente in shezuan saus, vegan rendang kroketjes, loempiaatjes en gebakken banaan. Ik had ‘s-ochtends besteld en ‘s-middags kreeg ik een telefoontje van het restaurant dat ze een foutje hadden gemaakt, ze bezorgen wel in een andere wijk in Nuenen, maar helemaal naar ons was eigenlijk te ver. Voor deze keer wilden ze bestelling wel gewoon bezorgen, maar dan moest het wel vroeg. Dus aten we rond half 5 al. Het eten was erg lekker en ik vond het heel netjes van het restaurant dat ze het zo opgelost hebben. Wellicht dat we er in de toekomst ook nog gaan afhalen.

Chinees Orchidee Augustus 2021

Natuurlijk hadden we veel te veel eten over. Dus op vrijdagavond aten we nog een keer ‘Chinees’.

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.