Keukenneusje’s eetoverzicht – #33 – 2021

Gegrilde aubergine met miso

We hadden deze week een barbecue met vrienden en natuurlijk haal ik dan altijd veel te veel in huis, dus ik had er stiekem al rekening mee gehouden dat de rest van de week vooral in het teken zou staan van restjes en dingen die ik teveel had gekocht opmaken. En dat was ook wel een beetje zo. Toch is een groot deel van de gerechten die ik doordeweeks heb gemaakt niet echt heel anders geworden dan dingen die ik normaal doordeweeks zou maken.

Barbecue en broodjes worst

Maar de eetweek begon zaterdagavond dus met vegan barbecue. Ik had zelf een aardappelsalade en een pastasalade gemaakt en voor op de barbecue had ik aubergine in miso, spiesjes met groentes en tempeh en vegan burgers. Het viel gelukkig allemaal goed in smaak. Als toetjes hadden de vrienden vegan gebakjes meegenomen van Viola’s patisserie. Die waren ook echt heel lekker. Kortom: een erg geslaagde en smakelijke avond.

Vega bbq 08 2021

Ik had ook nog vegan worsten gehaald voor op de barbecue, maar die hebben we niet gebruikt. En natuurlijk had ik ook veel te veel stokbrood gehaald. Op zondagavond maakte ik daarom de worstjes op de grill warm. We aten stokbroodjes met de worstjes erop en nog wat salade erbij. Zoals je ziet, was ik een beetje te laat met de foto maken haha.

Wok en curry

Ook met de sausjes had ik flink uitgepakt. Dus ik had nog satésaus die we niet hadden aangebroken. Verder had ik nog wat tempeh over. Dus maandagavond aten we een wokgerecht met tempeh in satékruiden, paksoi, spinazie en natuurlijk de satésaus erover.

Tempeh met satésaus

Op dinsdagavond aten we weer een restjes gerecht, maar dan met allerlei groentes die ik nog in huis had. Ik maakte gele curry met aubergine, zoete aardappel, spinazie en koriander.

Curry met aubergine met zoete aardappel

Na een drukke werkdag, had ik op woensdagavond eigenlijk heel erg zin in frietjes. Dus besloten we die te halen bij de friettent in het dorp.

Nog meer wok en broodjes vegan rendang

Het avondeten van donderdag was ook weer een beetje een ratjetoe van allerlei groentes. Ik wokte courgette met paksoi en nog wat koriander in een sausje van ketjap, sojasaus en gembersiroop.

Wok met courgette en amandelen

Als ik het zo terugkijk, hebben we doordeweeks dus veel rijstgerecht gegeten. Op vrijdagavond maakte ik wel weer echt iets heel anders. Namelijk vegan rendang van jackfruit op een broodje met rode kool. Verder aten we er nog wat casavechips bij. Een smakelijk begin van het weekend dus.

Broodje met vegan rendang en rode kool

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.