Keukenneusje’s eetoverzicht # 33 – 2020

Kapucijners

Zoals vorige week al aangekondigd, was deze week weer een ‘alles-opmaak-week’. Ik heb dus vooral gerechten gemaakt met ingrediënten uit de vriezer en voorraadkast.

Kapucijners en dingen uit de Toko

We starten zaterdagavond direct met iets aparts, in elk geval voor mij dan 🙂 .We aten jonge velderwtjes uit pot, beter bekend als kapucijners. Natuurlijk eet je die op ‘grootmoeders-wijze’ altijd met spekjes. Ik koos voor een vegavariant met speckjes van De Vegetarische Slager, ui, augurk en appelstroop erdoor. Voor erbij had ik gebakken aardappeltjes. Ik had eigenlijk nog nooit kapucijners gegeten, maar deze variant vonden we allebei zeer geslaagd.

Kapucijners

Een tijdje geleden had ik bij de toko wat vegetarische dingen gehaald om uit te proberen. Inmiddels stonden er een paar daarvan alweer een tijdje in onze voorraadkast. Dus ik besloot er maar eens wat mee te doen. Ik had tofuzakjes die ik vulde met sushirijst en voor erbij hadden we wat rijst met een Koreaanse topping, bestaande uit bamboescheuten, een soort champignons en stukjes sojavlees.

Tokogerechten

Aubergine en zwarte bonen burgers

Ik had voor deze week nog wel wat verse groente gekocht bij de supermarkt. Daar maakte ik maandagavond een gerecht mee. Het werd gegrilde aubergine met zilvervliesrijst en paprika en courgette in knoflook-zwartebonensaus.

Aubergine met paprika en courgette

Op dinsdagavond maakte ik zelf burgers van zwarte bonen en rijst met frietjes uit de vriezer erbij. Zoals je op de foto ziet, waren de burgertjes niet heel mooi gelukt. Ze bleven eigenlijk een beetje zacht tijdens het bakken, waardoor ze bij het omdraaien niet allemaal heel bleven.Gelukkig waren ze wel heel lekker.

Zwarte bonen burgers en opwarmlasagne

Lasagne en Zweedse granen

We hadden nog lasagne in de vriezer, dus dat werd ons avondeten voor woensdagavond. Voor erbij had ik pistoletjes en een beetje salade.

Ik trok op donderdagavond weer zo’n ingrediënt uit de voorraadkast dat we ooit kochten om te proberen en vervolgens al heel lang in de kast stond. Namelijk Bätisar granen van IKEA. Voor erbij kookte ik broccoli en bakte ik chilibonen burgers. Het was lekker, maar de structuur van de granen vonden we allebei wat droog. Dus de volgende keer doen we er een sausje bij, denk ik.

Ikea Bastisar met broccoli en chilibonenburger

Pizza!

Op donderdag laten we meestal de boodschappen bezorgen, dus voor vrijdagavond hadden weer allemaal verse groenten in huis. Ik besloot zelf pizza te maken met spinazie, vegan salami, paprika, artisjok en pesto. En pizza is natuurlijk ook een perfect gerecht om het weekend mee in te luiden!

Pizza vegan salami

De twee weken die ik had gepland om even wat voorraad op te maken, zijn voorbij. Dus volgende week ziet dit weekoverzicht er weer meer uit zoals je gewend bent.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.