Keukenneusje’s eetoverzicht # 31 – 2020

BBQ week 31 -2020

Het was weer een best diverse week qua gerecht. Met een paar gerechten die al lang niet meer op ons weekmenu hadden gestaan, zoals zelfgemaakte vegetarische burgers en Mexicaanse chimichangas. Of eigenlijk is dat TexMex. Maar goed, het was weer lekker allemaal.

Burgers en noedels

De eetweek begon op zaterdagavond met zelfgemaakte burgers van rijst, kidneybonen en wortel. Voor erbij had ik zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer.

Burgers en currynoedelsoep

Zondag stond er weer een favoriet op het menu: curry noedelsoep. Deze keer met gele curry pasta. Deze was, ondanks de kokosmelk, toch nog iets pittiger dan met de Panang curry pasta die ik normaal gebruik. Verder zaten er boontjes, tofu en koriander in.

Curry en frietjes

Omdat ik voor de soep van gisteren een blik kokosmelk had opengetrokken en ik de helft daarvan nog over had, aten we maandagavond weer een currygerecht. Ik maakte curry met paksoi en courgette. Als topping had ik koriander en pinda’s.

Curry en frietjes

Dinsdag aten we een wat minder gezonde maaltijd. Ik had kant-en-klare dunne frietjes van Aviko voor in de Airfryer en daarbij maakte we nog wat vegetarische frikandellen en kroketten op die in de vriezer lagen.

Chimichanga’s en barbecueën

Eindelijk weer eens chimichangas! Ik verzon de vulling op basis van wat we in de voorraadkast hadden. Dus het werd een Mexicaanse schotel van HAK en mais uit blik. Verder had ik er avocado en salsa saus bij. Omdat ik zes wraps had gemaakt (drie persoon), besloot ik er deze keer geen rijst bij te serveren. Dat zou toch echt een beetje teveel van het goede zijn.

Chimichangas oven

We hadden op donderdag eindelijk weer eens een avond met echt mooi barbecueweer. Dus daar profiteerden we meteen van. We aten vegan worstjes, burgers met komkommer, rode kool kiemen en zelfgemaakte cocktailsaus en pimientos de padròn. Dat laatste zijn een soort pepers uit Spanje, die je bij Jumbo lekker makkelijk kant en klaar met olie en zout koopt in een bakje voor op de barbecue.

BBQ week 31 -2020

Deze eetweek sloten we op vrijdag af met weer eens een culinaire uitspatting van mij voor dit blog. Ik maakte kabuli pilaw, een gerecht uit Afganistan. Eigenlijk maak je het met lamsvlees, maar ik koos voor een variant met geroosterde bloemkool. Een erg geslaagd experiment. Het recept volgt binnenkort op deze site.

Kabuli Pilaw

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie