Keukenneusje’s eetoverzicht #31– 2019

Header week 31 -2019

Het was met het weekje wel zeg. Deze week was behoorlijk chaotisch en dat zie je ook een beetje terug in het weekmenu. Ik heb me dan ook niet helemaal gehouden aan het geplande menu en soms heb ik gewoon even snel wat gemaakt of hebben we eten gehaald.

De chaos begon zaterdagochtend direct al toen we rond 5 uur wakker werden en een lekkage in huis bleken te hebben. Dus toen stonden we ‘s ochtends vroeg alles droog te maken in de voorkamer. Gelukkig leek alles snel opgelost nadat de dakgoot was schoongemaakt. En omdat ik geen dingen op het menu had staan zaterdag die al teveel tijd kosten om te maken, hebben we toen nog wel gewoon netjes het weekmenu gevolgd.

Bloemkoolsoep en Japans

De laatste tijd maak ik in het weekend vaak zelf een groentesoepje als lunch. Op zaterdagmiddag aten we bloemkoolsoep met gember en curry masala kruiden. En ‘s-avonds aten we Japanse loaded fries en gegrilde aubergine met miso.

Bloemkoolsoep, aubergine met miso en Japanse loaded fries

Op zondagavond bleven we ook nog een beetje in de Japanse hoek. We gingen met Jordan zijn ouders uit eten bij Mood in Eindhoven. Ik at een vegan curry en vegan sushi roll. Jordan en zijn moeder deelden een sushiboot en Jordan zijn vader had een bentobox.

Mood Eindhoven

Wereldgerecht, friet en uit eten

Ik maakte op maandagavond voorlopig het laatste gerecht uit mijn serie Wereldgerechten, namelijk een vegetarische variant op Kip Tandoori. Met bloemkool in plaats van kip. Ik had er verder salade en naanbrood bij.

Bloemkool Tandoori

Dinsdagavond liep het toch weer een beetje anders dan gepland en besloten we frietjes te halen. En woensdagavond gingen we weer uit eten. We gingen naar de bioscoop en vooraf aten we bij Dadawan waar we vegetarische sushi en vegetarische stonebowl aten met kimchi erbij.

Dadawan Eindhoven juli 2019

Salade en improviseren

Omdat de boodschappen pas donderdagavond bezorgd werden hadden we nog geen boodschappen in huis voor het avondeten. Dus gingen we na het werk ff langs de supermarkt. Jordan at een zalmschotel met stokbrood en ik had een salade met falafel en couscous. Ik ben vergeten hiervan een foto te maken.

En toen begon het vrijdag overdag weer heel hard te regenen en opnieuw te lekken in huis. Gelukkig werkte Jordan thuis, dus was hij er op tijd bij. Maar we hebben toen ik thuis was toch maar even iemand langs laten komen. Uiteindelijk bleek dat er op het dak onder de pannen en in een gootje tussen het dak van ons en dat van de buren allemaal bouwafval lag. Dat lag er waarschijnlijk al sinds dat het huis gebouwd is, maar in de loop der jaren blijft er steeds meer vuil achter hangen en zo is alles verstopt geraakt. Dit is nu opgeruimd en hopelijk is daarmee ook de lekkage verholpen.

Eigenlijk hadden we een bbq vrijdag, maar daar zijn we dus niet heen geweest. Ik heb dus even snel wat klaar gemaakt toen alles was opgelost. We aten vegetarische kipschnitzel met gebakken aardappeltjes en gewokte Chinese kool.

Vegetarische kipschnitzel, aardappeltjes en Chinese kool

Hopelijk loopt het volgende week weer wat gestructureerder. Haha. En of het niet meer gelekt heeft bij ons huis lees je in het weekoverzicht van volgende week.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie