Keukenneusje’s eetoverzicht – #28 – 2021

Wraps met zoete aardappel

Deze eetweek was behoorlijk koolhydraatrijk qua avondmaaltijden. Vooral aan het einde van de week komen er voor ons doen veel gerechten met aardappels voorbij. Gelukkig heb ik op verschillende manieren ook veel groentes verwerkt in de gerechten. Dus het was nog steeds een best wel verantwoorde eetweek :-).

Vegan kung pao chicken versies en broccoliburgers

We begonnen de eetweek op zaterdagavond met twee vegan varianten op Kung Pao Chicken. Ik maakte een versie met bloemkool en een versie met koningsoesterzwam. Daar aten we natuurlijk rijst bij.

Vegan Kung Pao Chicken

Op zondagavond maakte ik broccoliburgers met spinazie, walnoten en pecannoten erdoor. Heerlijke en gezonde burgers dus. Voor erbij hadden we gebakken aardappelschijfjes.

Broccoliburger

Mexicaanse schotel met zoete aardappel en shoarma van aubergine en koningsoesterzwam

Het gerecht dat ik op maandagavond uitprobeerde was een experiment wat echt heel lekker bleek. Ik maakte een Mexicaanse schotel met kidneybonen, zwarte bonen, maïs en geroosterde zoete aardappel. Voor erbij had ik nog guacamole en koriander. Dat is dus een heel lekker combinatie, zeker op een wrap. Dus ik denk dat we die wel vaker gaan eten.

Wraps met zoete aardappel

Er komt doordeweeks bij ons heel vaak een gerecht voorbij dat ik een beetje bij elkaar improviseer om allerlei dingen op te maken die we nog in huis hadden. Zo hadden we nog wat koningsoesterzwam over van het weekend en we hadden nog een aubergine in huis. Die bakte ik samen in water shoarmakruiden. Voor erbij had ik falafel, rauwkost en pitabrood.

Shoarma aubergine en paddestoelen

Veel aardappels en een pasta

Op woensdagavond haalden we frietjes bij de friettent in het dorp. En de dag daarna aten we dus meteen weer aardappels bij het avondeten. Ik maakte een salade met rode- en gele puntpaprika met daarbij gebakken aardappelschijfjes, een broccoliburger die we nog over hadden en wat vegan dim sum snackjes van Jumbo (niet op de foto).

Ratjetoe week 28 - 2021

We sloten deze eetweek af met een zelf verzonnen variant op spaghetti carbonara. Ik maakte deze met vegan spekjes, vegan kaas en een vegan ‘ei’-mengsel van tofu, kurkuma, sojamelk en kala namak. Ook weer veel koolhydraten, maar ik gebruikte wel volkoren spaghetti, om het nog wat voedzamer te houden. Voor erbij had ik salade en volkoren stokbrood. Het resultaat was erg lekker. Dus het recept vind je binnenkort op dit blog.

Vegan spaghetti carbonara

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.