Keukenneusje’s eetoverzicht #22 – 2020

Sushibowl met vegan zalm en vega piri-piriburger

Het was weer een eetweek met veel lekkers en een grote diversiteit aan gerechten.

Vega shoarmapizza en curry-noedelsoep

Deze eetweek begon zaterdagavond met een shoarmapizza. Het was alweer erg lang geleden dat we die gegeten hadden. De shoarma maak ik zelf van tempeh.

Shoarmapizza en curry noedelsoep

Een tijdje geleden zag ik op YoutTube een recept voor een noedelsoep met curry erdoor. Dat leek mij in elk geval heel lekker. Dus dat besloot ik afgelopen zondag te maken. Ik gebruikte noedelse van zilvervliesrijst en panang curry. Verder had ik in de soep paksoi en tofu. Het was echt heel erg lekker. Zeker voor herhaling vatbaar dus.

Sushibowl en frietjes

Maandagavond bleven we nog even in de Aziatische hoek, maar met een heel ander gerecht. Namelijk een sushibowl, ideaal nu het weer wat warmer wordt. De zalm die je ziet is van Vegan Zeastar. Het is dus een vegan alternatief qua zalm en qua structuur lijkt het er echt heel erg op. Het smaakt alleen niet echt vissig. Maar het geheel was weer echt heel lekker.

Sushibowl met vegan zalm en vega piri-piriburger

Ik besloot op dinsdagavond weer eens zelf frietjes te maken en voor erbij hadden we een vegetarische piri piri burger van Jumbo op een broodje.

Barbecue en curry

En op woensdagavond zetten we weer een keertje de barbecue aan. We hadden immers nog best veel spullen over na vorige week. Dus dat kon prima. We aten gemarineerde vegetarische worstjes van Jumbo en vegetarische hamburgers met gebakken uitjes en paprika. Voor erbij had ik stokbrood met vegan kruidencrème en salade.

Donderdagavond gingen we weer een beetje op de curry-toer. Ik maakte een curry met kikkererwten en boerenkool en stukjes tofu erdoor. Ook dat was weer heel lekker.

Curry en spruitjes - Week 22 - 2020

En op vrijdag was het dan zover. Ik kreeg mijn eerste setje Invisalign beugels. Tot nu toe heb ik nog nergens last van en ik gewoon alles eten. Dus dat is heel positief. We aten vrijdagavond een vega-aardappel-groente maaltijd met spruitjes, röstirondjes en falafel.

Nog een fijn Pinksterweekend!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie