Keukenneusjes eetoverzicht #10– 2019

Header week 10 2019

Het was een week met veel ‘eten uit kommetjes’ en veel Aziatische gerechten. Ik word er heel blij van als ik terugkijk op deze week met alle verschillende kleurtjes en ingrediënten. Daarnaast was het ook nog eens allemaal heel lekker.

Eerst nog even Engels en Mexicaans

Zoals altijd, maakte ik in het weekend weer iets nieuws voor op Keukenneusje.nl. Het werd vegan fish and chips. Ik maakte ‘fish’ van tofu met zeewier eromheen. Een erg geslaagd experiment!

Vegan fish tofu

Zondagavond maakte ik wel een iets simpeler gerecht. Ik maakte een Mexicaanse bowl met tempeh en zilvervliesrijst. Ik hiervoor de tempeh gebruikt die ik nog over had van de shoarma die ik eerder die week had gemaakt. Ik ben alleen vergeten een foto hiervan te maken. Oeps!

Op de Aziatische tour

En doordeweeks starten onze Aziatische eetdagen, met op maandagavond Japanse ramen met spinazie, shiitakes, lente ui, zeewier en een eitje.

Ramen met rode miso en frietjes

Dinsdagavond maakten we nog even een uitstapje naar frietjes, maar toch nog met een beetje een Aziatisch tintje, want we hadden een bamiblok erbij haha.

Omdat we woensdagavond maar de film Captain Marvel gingen, aten we in Eindhoven in de stad. Een mooi moment om het nieuwe restaurant Dadawan uit te proberen. Jordan ging voor een vegetarische poké bowl en ik koos de vegetarische bibimbap. We bestelden er ook nog een vegetarische sushi roll bij. Het was allemaal heel lekker en helemaal niet duur, dus zeker voor herhaling vatbaar.

Dadawan Eindhoven

Ik had van het weekend ook zelf weer eens een laksa curry pasta gemaakt. Dus aten we donderdagavond curry met paksoi, champignons, wortels en zilvervlies rijstnoedels.

Snelle curry en een sushi bowl

Tot slot sloten we de week vrijdagavond af met een zelfgemaakte sushi bowl met edamame, radijs, nori, wakame en wortels. Door de rijst had ik wat sushiazijn gedaan voor een echt sushi gevoel. Een lekkere en kleurrijke afsluiter van deze eetweek.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie