Review Japanse herfst snoep

Chocolade koekjes met kastanje smaak

Zoals sommigen van jullie weten, hebben wij abonnement op de Tokyo Treat Box. Dit betekent dat we elke maand een doos met snoep en snacks uit Japan ontvangen. Nu lopen we al een tijdje schandalig achter met het proeven van al die snoepjes. Maar met twee langere weekenden voor de deur, hebben we eindelijk tijd om een beetje ‘bij te snoepen’. Nu ga ik niet alles behandelen wat in de boxen van oktober, november en december zit, maar ik zal er wat dingen uit lichten. Alvast vooruitlopend op hoe ik het volgend jaar wil aanpakken, met een aantal gethematiseerde blogs. Bijvoorbeeld over Japanse gekke drankjes,  Japanse Umaibo sticks en seizoens- of feestdagengerelateerde snacks. Nu dus een blog over Japanse herfst snoep.

Snoep met herfst smaken

In de box van oktober zat veel Halloween snoep, maar ook drie-items met specifieke herfst smaken, zoals kastanje en zoete aardappel. Ook in de box van november zaten een paar van dit soort herfst snacks, dus daar krijg je nu een korte review van.

Yokan met kastanje smaak

Yokan is een meer traditionele Japanse snack gemaakt van rode bonenpasta, suiker en agar. Het is erg zoet en plakkerig. We hebben hier al eens eerder een variant van gehad en die vonden we niet zo heel bijzonder. Deze versie met kastanje smaak die in de box van oktober zat, hebben we weggeven. Dus ik heb deze zelf niet geproefd.

Yokan met kastanje smaak

Harvest chocoladekoekjes met kastanje

Dit zijn chocoladekoekjes die je misschien we bekend voorkomen, gewoon twee wafeltjes met een vulling ertussen. Deze keer hadden we een vulling van witte chocolade en kastanje. De smaak vond ik een beetje koffie-achtig, maar wel erg lekker.

Chocolade koekjes met kastanje smaak

Appel chips

Deze chips gemaakt van appel en zoete aardappel, zijn vrij hard. Zoals wel vaker bij Japanse chips. Vooral de appel chipjes vond ik erg lekker, een beetje fris-zuur van smaak. Wat natuurlijk goed combineert met de zoete aardappelchips. Mijn vriend vond deze chips echt heel erg lekker. Dit is denk ik zijn favoriet van de Japanse herfst snoep die we hebben geprobeerd.

Zoete aardappel en appel chips

Zoete aardappel chips

Deze chips zijn alleen gemaakt van zoete aardappel en lijken qua structuur meet op gewone chips dan de vorige. De smaak van deze chips is vrij licht, niet zo zoet als je misschien zou verwachten. Dus dat vond ik positief, maar persoonlijk houd ik toch echt meer van zoute chips.

Zoete aardappel chips

Yokan van zoete aardappel puree

In de Tokyo Treat Box van november zat ook een yokan. Een iets kleinere dan die we eerder hebben gemaakt, maar wat mij betreft wel een veel lekkerdere. De smaak van zoete aardappel is weer niet zo heel erg zoet, wat voor mij goed werkt. De structuur is meer jelly en minder vast dan van de eerdere yokan-snoepjes.

Yokan zoete aardappel puree

Conclusie over de Japanse herfst snoep

Smaken verschillen. En dat blijkt zeker uit deze review. Sommige van de Japanse herfst snoepjes vond ik lekker, maar andere weer niet. Mijn favoriet waren de koekjes met witte-chocolade en kastanje vulling. Verder was er voor mij niets wat er echt uit sprong qua smaak.

Voor de volgende blog helaas geen kerst snoepjes, omdat er in de box van december eigenlijk geen speciale kerst-snacks zitten. Dus ik denk dat ik ergens in januari weer een review maak van de wat meer winterse snacks uit de boxen van december en januari samen. Keep you posted!

 

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.