Japan Crate Mei 2017 – Review items Mini Box

Meigum Gaburichi Cola

Na onze vakantie in Japan en alle gekke, aparte snoepjes en snacks die we daar tegen waren gekomen, is mijn vriend op zoek gegaan naar mogelijkheden om pakketten Japans snoep te bestellen in Nederland. Er zijn verschillende websites via welke dit kan, maar de twee grootste zijn: Tokyo Treat en Japan Crate. Van allebei deze bedrijven hebben we nu een aantal maanden de abonnementen uitgeprobeerd. De afgelopen weken behandelde ik al de Tokyo Treat Box. De komende blogposts gaan over de Japan Crate Candy Box en de drie varianten waarin die te krijgen is.

Net als bij Tokyo Treat, heb je bij Japan Crate die typen abonnement, oplopend van klein naar groot: Mini, Original en Premium. Ook deze zal ik weer allemaal apart behandelen. Vandaag dus de kleinste, de Japan Crate Mini.

Japan Crate Mini Box

In de Japan Crate Mini box zitten altijd 5 snoep- en/of snackitems. In de box van mei 2017 waren dit:

Cream Collon Strawberry

Cream Collon StrawberryEen koekje collon, oftewel darm, noemen, klinkt niet als een heel goed idee. Maar het is wel heel Japans om zo’n vreemde naam toch gewoon te gebruiken. Het zijn ronde wafelkoekjes met een vulling erin. Wij hadden dus de aardbeiensmaak en omdat de vulling roze was, zien de koekjes er dan ook echt wel een beetje uit als stukjes darm. Gelukkig smaken ze wel lekker. De aardbeiensmaak is heel zacht, niet zo chemisch als je soms bij aardbeiensnoepjes hebt. Mijn vriend vond deze echt heel lekker.

Cream Collon Strawberry Cookies

Fugashi

Fugashi SnackFugashi is één van de velen dagashi, goedkope snoepjes die in Japanse supermarkten kunt kopen. Het is een gepofte maïssnack met een laag bruine suiker aan de buitenkant. Ik vond het niet echt lekker. Zelfs een beetje flauw. Het ruikt ook nergens naar en het smaakt alsof je op zoete lucht aan het kauwen bent.

Umai Ring Cheese

Umai Ring CheeseKaas cheetos in de vorm van een ringetjes. Dat zijn deze chipjes. Bij het openen van de zak, ruiken ze heel intens naar kaas. Niet vies, maar wel zo apart van smaak dat je er na twee of drie ringen ook weer genoeg van hebt.

Meigum Gaburichi : Cola

Dit smaakt naar een toffee met colasmaak. Het ruikt naar van die colalollies met en zo’n glimmend regenboogkleuren papiertje (je kent ze vast wel van vroeger). Bij de eerste hap is de structuur een beetje kauwgumachtig. Daarna lijkt het meer op een Fruitella en wordt het was plakkeriger. Dat laatste vind ik niet zo heel fijn, maar de smaak is wel echt lekker.

Meigum Gaburichi Cola Meigum Gaburichu Cola

Dondon Yaki: Kimchi

Dondon Yaki KimchiDe Koreaanse gefermenteerde kool, kimchi, ken je misschien wel. Deze chipjes zouden die smaak moeten hebben. Ze zijn qua nasmaak wel lekker pittig, maar gelukkig hebben ze niet het bittere van kimchi. Het is meer een mix van Japanse en Koreaanse smaken. Ook echt wel lekker, maar niet om heel veel achter elkaar van te eten.

Conclusie Japan Crate Mini

Dondon Yaki KimchiAls ik kijk naar prijs/kwaliteit-verhouding vind ik de Japan Crate Mini Box van mei meer waarde voor zijn geld hebben dan de kleinste box van Tokyo Treat. Bovendien is hij iets goedkoper. Je betaalt 12 US Dollar per maand. Je krijgt dan wel maar 5 items in plaats van de 8 bij Tokyo Treat, maar voor de box van mei vond ik die 5 items wel veel lekkerder dan die in de Tokyo Treat Small Box.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie