Havermelk van Greenforce review

Haverdrink van Greenforce

Het merk Greenforce kende ik al van de vleesvervangermixen die ik een tijdje geleden bij ze had besteld. Sinds kort hebben ze ook een vegan drink in poedervorm in hun assortiment. Namelijk een haver drink. Je maakt de havermelk van Greenforce door de mix te mengen met water. Is dat ook lekker? En is het gezond? Op die vragen geef ik antwoord in deze review.

Greenforce havermelk maken

Je kunt bij Greenforce kiezen tussen alleen een zak poeder voor de haverdrink of een complete set met een glazen fles en een papieren trechter erbij. Ik koos voor het laatste, omdat ik het idee om de drink in zo’n mooie melkfles te doen wel leuk vond. Je maakt de havermelk door 100 gram van het poeder en 1 liter water in de fles doen. Vervolgens doe je de dop erop en schud je flink totdat het poeder volledig is opgelost. De haverdrink is het lekkerst als je ‘m goed koud drinkt, vind ik. Dus ik laat de drink na het mixen eerst nog een paar uur in de koelkast staan.

Let op! Als de haverdrink een tijdje in de koelkast staat, zakt er soms wat van de poeder naar beneden. Je moet dan nog even opnieuw schudden voor je de havermelk inschenkt.

Vegan haverdrink Greenforce

Hoe smaakt de havermelk van Greenforce?

De haverdrink smaakt een beetje zoetig, ondanks dat er geen suikers aan zijn toegevoegd. Jordan en ik vonden het allebei een lekker drankje. Zeker als het drankje goed koud is, is het erg lekker.

Is de Greenforce havermelk gezond?

Als ik het vergelijk met de soorten havermelk uit de supermarkt die ik eerder onder de loep nam, ziet de voedingswaarde van de haverdrink van Greenforce er niet per se verkeerd uit. Per 100ml:

  • 40 kcal energie
  • Minder dan 0,5 gram onverzadigd vet
  • 1,3 gram suikers
  • Minder 0,5 gram voedingsvezel
  • 0,7 gram eiwit
  • 0,02 gram zout

De haverdrink bevat minder kilocalorieën en voedingsvezels dan de drink in de supermarkt, maar wel wat meer eiwit en helaas ook wat meer suikers. Qua vetgehalte is de drink van Greenforce vergelijkbaar met de andere haverdrinks.

Wat ik wel een groot nadeel vindt is dat aan de mix van Greenforce geen Calcium, B12 en Vitamine D is toegevoegd. Als je in de supermarkt een plantaardige vervanger voor melk koopt, zit dat er vaak wel in. Omdat deze vitamines en calcium erg belangrijk zijn als veganist, is de drink van Greenforce voor mij geen volwaardige vervanger voor de andere plantaardige drinks die ik nu gebruik. Het wordt voor ons dus meer een product voor erbij, maar niet in plaats van.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.