Falafel Tahini salade naar recept van Dean&David

Falafel Tahini Salade

Omdat ik wat vaker maaltijdsalades wilde maken, heb ik me dit jaar als doel gesteld om in elk geval elke week in één keer een maaltijdsalade als avondmaaltijd te maken. Zo heb ik al een aantal verrassend lekkere combinaties ontdekt (zie de tag maaltijdsalade). Toen we begin deze maand een aantal dagen in Berlijn waren, aten we ook een keer ‘s-middags bij de keten Dean&David. De maaltijdsalade met falafel en tahinidressing die ik daar at, was zo lekker dat ik deze vorige week zelf thuis heb proberen na te maken. Uiteraard heb ik niet het exacte recept en ik heb wat dingetjes aangepast, dus dit is een eigen variant op die falafel tahini salade.

Ingrediënten voor falafel tahinisalade

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 100 gram eikenbladsla melange (je kunt natuurlijk ook een andere soort sla gebruiken als je dat lekkerder vindt)
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 80 gram rode bietenblokjes
  • Een kwart komkommer in blokjes
  • 2 grote zoete aardappels
  • 100 gram falafel
  • Een paar blaadjes munt (zoveel als je lekker vindt)

Voor de tahinidressing:

  • 2 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 6 eetlepels tahini
  • Eventueel wat water als de structuur te dik is
Falafel Tahini Salade

Falafel tahini salade maken

Deze falafel tahini salade is heel gemakkelijk om te maken. Je hoeft eigenlijk alleen de zoete aardappel en de falafel te bakken en de dressing te mengen. Verder is het een kwestie van alles bij elkaar doen in een kom of diep bord.

De zoete aardappel schil je en snijd je in blokjes. Vervolgens bak je deze in de oven op 200 graden in 20 tot 25 minuten gaar. Je kunt met een vorkje controleren of de zoete aardappel van binnen zacht genoeg is.

Ondertussen bak je in een koekenpan de falafelballetjes in ongeveer 5 minuten gaar en meng je in een kommetje de ingrediënten voor de tahini dressing door elkaar.

Neem nu twee kommen of diepe borden en verdeel de sla en spinazie erover. Daar bovenop verdeel je de bietenblokjes, komkommer en granaatappelpitjes. Als de zoete aardappel en de falafelballetjes gaar zijn, verdeel je die ook over de borden of kommen. Tot slot schep je de dressing eroverheen en maak je de salade af met de muntblaadjes.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.