Weekoverzicht #15

Eten Oude Rechtbank

We zitten alweer in de vijftiende week van het jaar, wat gaat dat toch hard. Deze week vloog ook weer voorbij met etentjes buiten de deur, een bedrijfsuitje en een bioscoopbezoek. We hebben dus weer niet veel thuis gegeten.

Weer lekker kokkerellen in het weekend

Het begon zaterdagmiddag al met een lunch omdat mijn schoonouders veertig jaar getrouwd waren. We aten in Goesting in Nuenen en speciaal voor ons hadden ze het vegetarische lunchplankje nog een beetje aangepast, zodat er ook geen melkproducten in zaten en Jordan het dus ook allemaal kon eten. Daarbij houd ik niet zo van kaas op brood, dus ik was er ook wel blij mee haha. Zaterdagavond maakte ik een gemakkelijk gerecht, een vegetarische Tiroler Gröstl met gebakken aardappeltjes, champignons en ui met daarover een gebakken eitje. Voor erbij had ik coleslaw.

Goesting Gröstl Crumble

Omdat we nog heel veel appels over hadden voor doordeweeks, besloot ik een appelcrumble te maken als toetje.

Zondag was helaas een wat minder succesvolle dag in de keuken. Ik wilde champignon-bonenburgers maken, maar deze zijn helemaal mislukt. Het mengsel was veel te slap en ik had de fout gemaakt om de burgers tussen de grill te proberen te verwarmen. Met als gevolg dat alles gewoon tussen de ribbels van de grill gedrukt werd. Gelukkig had ik nog broccoliburgers liggen, dus toen heb ik die maar snel opgewarmd.

Broccoli burger met curlyfries

En de rollercoaster ging weer door…

We hadden maandagavond een bedrijfsuitje bij de Oude Rechtbank in Eindhoven. Ook hier was goed rekening gehouden met de verschillende eetwensen. Als voorgerecht had ik een couscous salade met dadels en abrikozen. Erg lekker maar wel een beetje veel. Jordan had er echter te weinig aan, dus die heeft wat ik niet op kon verder opgegeten. Zo kwam het qua grote van de porties dus toch nog goed uit. Als hoofdgerecht hadden we risotto met verschillende groente. Ik vond het een geslaagd gerecht, zeker als je bedenkt dat risotto nog wel eens mis gaat bij niet-Italiaanse restaurants.

Eten Oude Rechtbank

De hectiek van de week ging dinsdag weer vrolijk verder, want ik moest die avond naar de kapper. Jordan heeft voor zichzelf een zalmsalade gekocht met strokbrood als avondeten en ik had op het werk nog een broodje en wat salade gegeten. Het was dus allemaal even improviseren.

Woensdagavond gingen we naar de bioscoop, dus het werd opnieuw buiten de deur eten. Deze keer gingen we voor frietjes van Dik en Lang in Eindhoven. Je merkt het al, het was qua eten niet een heel erg verantwoorde week. Gelukkig heb ik voor de lunch op het werk wel steeds salades met veel groentes gemaakt, zodat we niet helemaal onze vitamientjes tekort kwamen.

Frietjes en pasta met spinazie

Even rust… Of toch niet?

Even een avondje rust… Op donderdagavond aten we eindelijk weer gewoon een keer samen thuis. Ik maakt pasta met spinazie a la créme (die van Iglo met Alpro sojamelk) en cherrytomaatjes.

Op vrijdagavond at ik met een vriendin in de stad. We wilden eigenlijk naar de Downtown Gourmet Market gaan, maar omdat het heel druk was daar, besloten we naar Loods 61 te gaan. We hebben hier een heerlijk bonenburger gegeten en als voorgerecht had ik een mosterdsoep met een kaasbitterbal. Als toetje zijn we nog wel een ijsje gaan halen bij Kees bij de Downtown Gourmet Market.

Eten Loods 61

Gelukkig heb ik dit weekend wel weer iets meer tijd gehad en gewoon zelf gekookt en ik verwacht dat de rest van de week ook wat minder hectisch is dan deze week. Dus in het weekoverzicht van komende week vind je hopelijk weer wat meer zelfgemaakte gerechten.

 

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie