Tofu en spruitjes uit de Airfryer

Tofu en spruitjes uit de Airfryer

Deze keer een lekker, simpel gerecht dat heel snel klaar is en supergemakkelijk te maken is. In ongeveer 15 minuten heb je het op tafel staan. Namelijk: tofu en spruitjes uit de Airfryer in een sausje met sinaasappels als hoofdingrediënten. In dit gerecht gebruik ik trouwens spruitjes als groente, maar je kunt ook variëren en mengen met andere groentes als je dat wil. Broccoli lijkt met bijvoorbeeld ook lekker in dit gerecht.

Ingrediënten voor tofu en spruitjes uit de Airfryer

Voor 2 personen heb je je nodig:

  • 250 gram tofu
  • 400 gram spruitjes
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel gemberpoeder of geraspte gember
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 2 – 3 theelepels maïzena, opgelost in water

Rijst om erbij te serveren.

Tofu en spruitjes uit de Airfryer

Tofu en spruitjes uit de Airfryer maken – Bereiding

Begin met het laten uitlekken van de tofu. Ik gebruik hier een tofupress voor, maar je kunt ook gewoon de tofu in een vergiet leggen met een bord met iets zwaars erop. Dep daarna nog even met een keukenpapiertje het laatste vocht van de tofu en snijd deze in blokjes.

Maak ondertussen ook alvast de rijst klaar om straks bij het gerecht te serveren.

Verwijder van de spruitjes de kontjes en eventuele losse blaadjes. Zorg dat de spruitjes allemaal ongeveer even groot zijn. Snijd er desnoods een paar doormidden.

Meng vervolgens de spruitjes en de tofu in een kom met wat zonnebloemolie.

Bak dit alles in een Airfryer op 180 graden in 10 tot 12 minuten gaar. Houd in de gaten dat de spruitjes niet aanbranden en de tofu een mooi krokant laagje krijgt.

Sinaasappelsaus maken

Terwijl de spruitjes en de tofu in de Airfryer zitten, maak je in een wok de saus. Verhit de wok en knijp hierin het sap uit de sinaasappels. Meng vervolgens de rijstazijn, sojasaus, sesamolie en gember en sinaasappelschil erdoor en breng het aan de kook. Zet het vuur middelhoog en voeg vervolgens al roerend het maïzenamengsel toe en blijf roeren tot je een mooie dikke saus krijgt.

Zodra de spruitjes en de tofu klaar zijn, meng je ze in de wok door de saus en laatje het nog een minuutje of twee verwarmen.

Verdeel de rijst over de borden en schep de spruitjes met tofu en saus erover.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.