Review Tokyo Treat Box april – deel 2

Vorige week las je op dit blog al het eerste deel van mijn review van de Tokyo Treat Box van april. Vandaag dus deel 2. Met wederom allerlei gekke Japanse snoepjes en snacks. Zoals chips met de smaak van kreeft. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan snel verder…

Dagashi snacks

Dagashi staat voor goedkoop Japans snoep. In de Tokyo treat box van april zat een hele zak met dit soort snacks. De eerste die we uitprobeerden waren een soort dunne koekjes. Ze zien er een beetje uit als grote hosties, maar ze smaken gelukkig beter haha. Deze moet je dippen in het sausje dat erbij zit. Het saus smaakte een beetje als yakitorisaus.

Daarna gingen we voor een zakje met twee ronde snoepjes. Op de verpakking staan een soort crème karamel puddinkjes en daar smaken de snoepjes ook naar.

De derde snack uit de Dagashi zak was een zakje chips met kikker erop. Deze chips waren echt heel lekker. Ze smaken een beetje naar curry.

De chocobat die in de zak zat, lijkt een beetje op langwerpige chocoladesnacks die we al eerder hebben geproefd. Dit was een beetje een tegenvaller. De koek binnenin smaakte erg uitgedroogd.

Natuurlijk mag in een collectie met dagashi snacks de umaibo niet ontbreken. Dit zijn een soort langwerpige maïssnacks die in heel veel verschillende smaken te krijgen zijn. Wij hadden de pizzasmaak. Ik vind dit de lekkerste umaibo die ik tot nu toe heb geproefd. Je proeft echt kaas, tomaat en een rokerige salami smaak.

Ghana Milk Chocolate

Ghana is een chocolademerk dat wordt geproduceerd door het Koreaanse bedrijf Lotte. Deze chocolade is niet alleen populair in Zuid-Korea, maar ook in Japan. De reep die wij hadden was een hele dunne melkchocolade reep. Voor Chocolade uit een niet-Europees land is het best oké. Maar ik vond het nog steeds niet echt lekker.

Pocky Rich Matcha

Pocky’s zijn enorm populair in Japan. Je hebt ze in allerlei smaken. Onze favoriet is nog steeds de matcha smaak. We kopen ze ook wel eens bij Jamin. Dus het was een prettig verrassing dat deze Pocky’s in de Tokyo Treat Box zaten! Mijn vriend noemt dit zelfs zijn favoriete Japanse snoep van alles wat we tot nu toe hebben geprobeerd.

Scone rich cheese flavour

De kaasgeur komt je al tegemoet als je de zak openmaakt. Ik had hierdoor het idee dat deze chips echt niet lekker zouden zijn. Maar het viel gelukkig mee. Het is een beetje zoals kaas Cheetos, maar dan met een zoetig nasmaakje. Mijn vriend vond het echt helemaal niet lekker.

Honey Soy Sauce Rice Cracker

Deze snack ziet eruit als een grote versie van de ronde rijstsnacks uit de Japanse mix. En zo smaakt het eigenlijk ook. Alleen dan nog een klein beetje zoeter. Ik vond het lekker.

Chip Star Small Lobster Bisque

Chips met kreeftsmaak? Mijn vriend vond het echt verschrikkelijk haha. Ik moet zeggen dat het niet mijn favoriete chips smaak is. Maar na er een paar gegeten te hebben wen je wel aan de smaak. Maar ik vind het zeker geen aanrader.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie