Knolselderijsteaks met pesto

Knolselderij steak met spaghetti

Knolselderijsteaks heb ik leren kennen als een vegan gerecht voor op de barbecue. En daar is het ook zeker heel erg geschikt voor. Je kunt de knolselderijsteaks echter ook net zo gemakkelijk in de oven bereiden en combineren met allerlei bijgerechten, zoals pasta of frietjes. Voor wat extra smaak vind ik het wel zo lekker om de plakken knolselderij van te voren te marineren en dat doe ik het liefst met pesto.

Ingrediënten voor knolselderijsteaks

Hoeveel steaks je kunt maken van één knolselderij hangt heel erg van de grote van de knolselderij af. Meestal kom ik op 4 tot 6 mooie plakken uit. Om de knolselderijsteaks te maken heb je niet zo heel vele nodig, namelijk:

  • 1 knolselderij
  • 2 -3 theelepels vegan pesto. Ik gebruikte de vegan pesto van Jumbo. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf een pesto te maken.
Knolselderijsteak van de BBQ
Zo ziet een knolselderij steak eruit als je ‘m op de barbecue bereidt.

Vegan knolselderijsteaks maken – Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ondertussen komt eigenlijk het enige wat lastigere onderdeel van dit recept, namelijk de knolselderij schillen. Ik doe dit als volgt:

  • Snijd de kant met de wortels weg.
  • Nu is de knol aan één kant mooi plat. Zet de knol met die kant naar beneden op de snijplank.
  • Je kunt vervolgens met een groot mes rondom de schil wegsnijden van de knol.
  • Je houdt nu nog een klein beetje schil over de bovenkant. Dan kun je gemakkelijk weghalen door de knol weer op zijn kant te leggen en dat kleine plakje van de bovenkant weg te snijden.

Vervolgens snijd je de knolselderij in plakken van 1 tot 1,5 centimeter dik.

Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier of een bakmat. Smeer de bovenkant van de plakken in met de pesto.

Bak de knolsederijsteaks vervolgens in 30 minuten in de oven gaar. Halverwege draai je ze nog een keer om en besmeer je ook de kant die nu boven ligt nog even met pesto.

Als de plakken gaar zijn (dat kun je testen door met een vork te checken of ze zacht genoeg zijn van binnen), kun je ze direct serveren.

Zoals gezegd, kun je de knolselderijsteaks eigenlijk met van alles en nog wat combineren. Dus wees lekker creatief!

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.