Keukenneusje’s weekoverzicht – #46 – 2021

Maaltijdsalade - week 46 -2021

De afgelopen week verliep echt totaal anders dan alle andere weken. Het begon ermee dat ik zaterdag nog wat dingen moest doen voor werk. Jordan had ook een drukke dag, hij hielp zijn moeder met het maken van een digitaal fotoalbum en daar gaat altijd meer tijd in zitten dan je denkt. Daarom aten we ‘s-avonds Chinees bij de ouders van Jordan. Wat ik natuurlijk helemaal niet erg vond, want niet hoeven te koken na een dag werken in het weekend is sowieso fijn :-).

Spruitjes en salade

Eigenlijk had ik voor zaterdagavond spruitjes op de planning staan. Die aten we nu dus zondagavond. Ik kookte de spruitjes en bakte ze daarna nog even kort met stukjes appel, rozijnen en kaneel. De tip voor dit gerecht had ik een tijdje geleden van mijn schoonmoeder gekregen. En de combinatie was echt heel erg lekker. Verder deed ik er nog wat rijst door. Dat was meer dan voldoende, want we hadden ‘s-middags nog een restje dat over was van de Chinees gegeten.

Spruitjes met appel en kaneel

De eerste dagen van de week was het ook nog wat drukker op het werk. Dat is eigenlijk altijd zo de eerste dagen van het zorgverzekeringsseizoen. Daarom besloot ik op maandagavond een lekker simpele maaltijd te maken. Het werd salade met avocado, komkommer, radijsspruiten en vegan spekjes van Albert Heijn. We aten er ook nog wat stokbrood bij.

Maaltijdsalade - week 46 -2021

Pasta en Griekse loaded fries

Op dinsdagavond aten we ook weer stokbrood bij de maaltijd. Die maaltijd bestond deze keer uit volkoren fusili met spinazie, geraspte courgette en haverroom. Ik deed er ook nog wat zongedroogde tomaatjes op.

Pasta week 46 - 2021

Ik maakte op woensdagavond Griekse loaded fries, met dunne frietjes van het merk Beyerlander. De toppings waren: rode ui, komkommer, peterselie, zwarte olijven en vegan Griekse kaas van het merk Violife. Voor erbij maakte ik köftes met een mix van het merk Greenforce. Alles bij elkaar was het echt een heel lekkere combinatie.

Griekse loaded fries met köfte van Greenforce

Vegaburgers met herfstgroente en groene lasagne

Donderdagavond besloot ik vegan burgers te maken, want we hadden nog hamburgerbroodjes over die op moesten. Ik wilde niet twee dagen achter elkaar friet. Dus besloot ik er een geroosterde mix van van groente bij te maken. De mix bestond uit: pastinaak, wortel en zoete aardappel.

Vegaburger met herfstgroente

Het is ook alweer een hele tijd geleden dat ik lasagne maakte. Dat aten we dus vrijdagavond. Ik maakte mijn groene lasagne met spinazie en broccoli erdoor. Minstens zo lekker als de traditionele lasagne. Voor erbij aten we natuurlijk stokbrood.

Groene lasagne week 46 -2021

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.