Keukenneusje’s eetoverzicht – Week 37 -2020

Japans diner

Het was weer een heel gevarieerde eetweek. Met iets minder groentes dan vorige week, maar wel met heel veel lekkers. En ik heb afgelopen weekend weer een lekkere nieuwe creatie gemaakt.

Die creatie stond meteen zaterdagavond al op het menu. Ik maakte namelijk Japanse belegde pannenkoeken. Vorig jaar rond deze tijd waren we een paar daagjes in Scheveningen en daar aten we op de pier een Aziatische pannenkoeken met heel veel groentes. Sinds tijd zegt Jordan al dat we zulke pannenkoeken ook een keer thuis moeten eten. Nu is het er dus eindelijk van gekomen. Ik koos voor pannenkoeken geïnspireerd op de Japanse keuken, met edamame, radijs, komkommer, avocado, nori en okonomiyaki saus. En dat viel bij ons allebei gelukkig heel erg in de smaak. Je leest het recept binnenkort op dit blog en mijn voornemen is dat er nog meer pannenkoeken recepten volgen. Steeds weer geïnspireerd op een andere wereldkeuken.

Japans belegde pannenkoek

Shoarma en burgers

Op zondagavond maakte ik weer eens vegan shoarma van tempeh, met zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer en natuurlijk pitabroodjes erbij.

Aangezien de producten van Iglo in de aanbiedingen waren bij de Jumbo besloot ik een paar van hun vegetarische producten te kopen. Op maandagavond aten we de vegetarische burgers met zoete aardappelfrietjes erbij. De burgers waren ok, maar niet heel bijzonder, dus ik denk niet dat we nog een keertje gaan kopen.

Iglo vegetarische burger met zoete aardappelfrietjes

Japans diner

Omdat we van de pannenkoekjes nog het één en ander over hadden van de Japanse ingrediënten, besloot ik dinsdagavond een Japanse diner te maken. Ik bakte stukjes courgette in de okonomiyakisaus die over was. Daarnaast bakte ik tofu in gembersaus en spinazie met wat sesamzaadjes. Verder had ik er dus nog wat edamame boontjes, radijs, avocado bij.

Japans diner

We eten tegenwoordig ook bijna elke week wel een keer gegrilde aubergine. Deze keer maakte ik er gebakken rijst met broccoli en lente ui bij.

Aubergine met groene nasi

Indonesisch

Het was alweer een hele tijd geleden dat we eten hadden besteld en ik had daar wel weer een keer zin in. We bestelden donderdagavond een Indonesische rijsttafel en daar aten we vrijdagavond ook nog van. Het was weer echt smullen en een mooie afsluiter van deze eetweek.

Indonesisch week 37 - 2020

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.