Keukenneusjes eetoverzicht #8– 2019

Header week 8 -2019

Naast het weekoverzicht geef ik jullie deze week weer een korte update van de plannen die ik voor 2019 had gemaakt. Nu februari ook alweer bijna voorbij, leek het mij hier weer een mooi moment voor.

Update plannen 2019 – 2

De belangrijkste doelen die ik voor dit jaar had gemaakt zijn beter leren brood bakken en meer plantaardig eten. Met het brood bakken ben ik inmiddels voorzichtig gestart. Ik heb de afgelopen maand geprobeerd zelf een stokbrood te bakken. Dit is niet helemaal zo goed gelukt als ik wilde, omdat het eigenlijk op 260 graden in de oven moet en onze ovens allebei die temperatuur niet aan kunnen. Ik heb het op een lagere temperatuur geprobeerd, maar toen reisde het brood niet zo mooi. De korst was overigens wel echt heel lekker, zoals een echte stokbrood korst.

Ik kwam er ook al snel achter dat veel broodbakrecepten om hogere temperaturen vragen. Maar om nu direct al een nieuwe oven aan te schaffen vind ik nog wat overdreven. Dus voorlopig ga ik me maar op andere baksels met gistdeeg richten, zoals bapao broodjes en pitabroodjes.

Het plantaardiger eten gaat heel goed. Geen vis eten houd ik nog steeds goed vol. Geen melkproducten gaat ook best goed, maar ik heb toch nog een wel een paar keer kaas gegeten terwijl ik er best voor had kunnen kiezen om dat niet te doen. Volgende maand gaan we nog een week naar Oostenrijk en ik verwacht eigenlijk dat ik daar misschien toch ook nog wel af en toe iets met melkproducten erin zal eten. Maar ik blijf wel proberen het echt zoveel mogelijk te beperken.

Weekoverzicht 8 – 2019

Het is een heel verhaal geworden, maar jullie kwamen hier natuurlijk voor het weekoverzicht. Ik heb deze keer niet zo vaak zelf gekookt als vorige week. Maar in het weekend ben ik wel flink aan het kokkerellen geweest.

Zaterdagmiddag maakte ik een vegan appeltaart en het stokbrood waar ik het eerder al over had. En ‘s-avonds maakte ik een pasta met zelfgemaakte pesto en falafel.

Pasta pesto met falafel en zuurkoolschotel

Omdat ik ook weer eens zuurkool wilde eten en Jordan niet van stamppot houdt, maakte ik een ovenschotel met zuurkool, aardappelschijfjes en vegetarisch gehakt. Jordan was er nog steeds niet helemaal fan van, omdat het nog steeds naar aardappelen met zuurkool smaakte, maar voor hem was het wel beter dan stamppot. Ik vond het overigens wel lekker.

Nasi en kipcorns

Doordeweeks eten we altijd gerechten die wat sneller klaar zijn. Op maandagavond hadden we bijvoorbeeld nasi die ik op zondag al had voorbereid.

Nasi, kipcorns en zuurkoolschotel

Dinsdagavond gingen we lekker makkelijk voor frietjes en vegetarische kipcorns uit de Airfryer. Jordan vond de kipcorns van De Vegetarische Slager en Mora erg lekker. Dus ik denk dat we ze wel vaker gaan eten.

De zuurkoolschotel die ik zondag maakte bleek opgebakken in de pan nog lekkerder. We aten de restjes hiervan op woensdagavond met vegetarische rookworst erbij.

2 keer ‘afhalen’

Omdat ik donderdag niet thuis werkte, lieten we de boodschappen een dagje later bezorgen, maar dat betekende dus ook dat we geen eten voor donderdag in huis hadden. We gingen die avond na het werk even langs de supermarkt en kochten salade en stokbrood.

Salade met stokbrood en sushi

Vrijdag waren Jordan en ik 4 jaar samen. We hebben dat bescheiden gevierd met afhaalsushi en een filmavondje. Altijd goed natuurlijk en een heel fijn begin van het weekend.

De komende dagen ga ik in elk geval wel weer veel zelf koken en staan er genoeg groenten op het programma. Dus het volgende weekoverzicht zal weer iets gezonder zijn haha.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie