Keukenneusjes eetoverzicht #7– 2019

Header week 7 - 2019

Wat een fijne week was het! Het zonnetje begint weer te schijnen en qua eten heb ik bijna de hele week lekker zelf gekookt en met veel succes. Er zaten een paar dingen tussen waar ik erg trots op ben, maar die zie je straks vanzelf voorbij komen.

Burgers en bapao

Het weekend begon al goed met een succesvol recept voor vegan burgers. Ik maakte burgers van zwarte bonen en portobello’s. Dit zijn de eerste vegan burgers die mooi stevig bleven en echt helemaal naar onze smaak zijn qua structuur. Qua smaak wil ik nog wel een beetje aan het recept sleutelen met verschillende kruiden enzo, dus het recept volgt later.

Zwarte bonen burger en broodje bapao

Op zondag maakte ik het gerecht waar ik het meest trots op ben, namelijk: vegan bapao broodjes. Ze waren echt heel lekker en het deeg was meteen de eerste keer helemaal goed gelukt. Dat het ook nog eens de eerste keer was dat ik met een stoommand werkte, maakte het extra spannend. Maar het resultaat mag er echt wezen, vind ik.

Gezonde doordeweekse gerechten

Met de gerechten van de doordeweekse dagen ben ik ook dik tevreden. Maandagavond maakte ik een restjes-gerecht. Ik maakte een wokgerecht met courgette, champignons, broccoli en een beetje spinazie. Als sausje gebruikte ik de hoisin saus die ik nog over had van de bapao broodjes.

Wok courgette en snijbonen

Dinsdagavond maakte ik iets waar Jordan niet zo van houdt, namelijk snijbonen. Maar ik had er zelf wel echt weer een keertje zin in en door de kerriesaus en falafel erbij heb ik veel goed gemaakt haha.

Er stond deze week ook weer een pasta op het menu. Woensdagavond maakte ik namelijk pasta met gegrilde groente en tomatensaus.

Pasta met gegrilde groente

Valentijnsdag

We gingen op donderdagavond weer naar de bioscoop. Niet speciaal omdat het Valentijnsdag was hoor, maar het kwam gewoon zo uit met de film die we wilden gaan kijken. Omdat de film wat later draaide hebben we eerste nog thuis gegeten. We hadden ‘heel romantisch’ frietjes van de snackbar.

Op vrijdagavond sloten we deze eetweek af met een salade met gebakken krieltjes en vegan kaasschnitzels.

Salade met krieltjes en vegan kaaschnitzel

Al met al was het dus een week waarin ik veel zelf heb gekookt. Hopelijk lukt het om dit volgende week vol te houden. Maar dat zie je vanzelf in het volgende weekoverzicht.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie