Keukenneusje’s eetoverzicht #42 – 2020

Andijviestamp met vegan stooflapjes

Weer terug in het normale ritme. Nu onze vakantie voorbij is, hebben we een normale werkweek gehad en dat betekent ook een weekoverzicht dat er meer uitziet zoals normaal. Ik ben deze week ook weer lekker aan het kokkerellen geweest. Ik merk dat ik weer boordevol kookinspiratie zit nu de herfst is aangebroken en we weer allemaal nieuwe ingrediënten in de winkels hebben liggen. Kortom, voor de komende weken heb ik al een hele lijst met gerechten die ik wil maken. Maar we gaan het nu natuurlijk hebben over de afgelopen week.

Burgers en Mexicaanse bowl

Op zaterdagavond maakte ik zelf vegetarische burgers van kidneybonen en rijst. Voor erop besloot ik een keertje vegan cheddar te gebruiken. Verder had ik er ui en augurk op, dus het was een beetje een klassieke burger. We aten er zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer bij.

Vegaburger en Mexicaanse bowl

Bowls zijn bij mij ook wel favoriete om te maken. Gewoon een kom rijst met verschillende toppings en het liefst lekker kleurrijk. Ik maakte op zondagavond een Mexicaanse bowl met zilvervliesrijst, avocado, Mexicaanse bonenschotel van Hak en stukjes mango. Voor erbij hadden we ook nog tortillachips.

Ramen en frietjes

Ik had deze week ook besloten om weer eens ramen op het menu te zetten. Dat aten we dus maandagavond. Ik maakte deze keer een variant met sugar snaps, groene kool en tofublokjes met ketjap en sojasaus. Voor de bouillon gebruikte ik witte miso en tahini.

Ramen - Week 42 -2020

Het liep op dinsdagavond een beetje anders gepland. Ik wilde eigenlijk een gerecht met aubergine maken, maar toen ik daar die avond aan wilde beginnen, bleek de aubergine beschimmeld.. Bah!. Dus we besloten maar frietjes te halen.

Omdat ik meestal op donderdag de nieuwe weekboodschappen laat bezorgen, is het gerecht op woensdag er vaak eentje met alles wat nog op moet van de vorige ronde. Ik maakte op woensdagavond rijst met courgette in babi pangangsaus. Voor erbij had ik blokjes tofu die ik in een aparte pan had gebakken met een beetje bloem, babi pangangsaus en kurkuma. Dit was echt een heel lekkere combinatie.

Ratjetoe uit de wok - week 42 -2020

Andijviestamp en pannenkoeken

We hadden donderdagavond dus weer allemaal nieuwe ingrediënten in huis Omdat van alle groentes die ik had gekocht, de andijvie (voorgesneden) het meest bederfelijk is, besloot ik die eerste avond meteen andijviestamppot te maken. Voor erbij had ik atjar en vegan stooflapjes van Jumbo. Ik had er ook pittige jus bij, uit een zakje van Maggi.

Andijviestamp en Indiase pannenkoeken

We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met pannenkoeken. Ik maakte weer een ‘Wereldse pannenkoek’. Deze keer gebaseerd op Indiase dosa’s. Dat zijn ook een soort pannenkoeken, gevuld met aardappelpuree en ui. Ik maakte hier mijn eigen variant van met erbij een munt-koriandersausje en mangochutney.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie