Keukenneusje’s eetoverzicht # 36 – 2020

Aubergineschnitzels

Het was een beetje een rommelige en chaotische week, maar als ik het week menu bekijk, ben ik toch heel tevreden. In het weekend heb ik weer wat lekkere nieuwe creaties gemaakt, die erg lekker waren. En op de doordeweekse dagen hebben we soms wat simpelere gerechten gegeten, maar wel met veel groente.

Loaded fries

In het weekend was ik dus weer lekker uitgebreid aan het kokkerellen en heb ik een paar nieuwe creaties gemaakt. De eerste, op zaterdagavond, was echt een volledig eigen creatie. Ik maakte Indiase loaded fries. Jordan wilde namelijk weer een keer loaded fries eten. Eerder maakte ik voor die blog al Mexicaanse loaded fries (blijft mijn favoriet), Japanse loaded fries en Cubaans frietjes. Deze Indiase variant is minstens zo lekker. Ik maakte tofu tika masala voor over de friet en topte die af met koriander-munt-mayonaise.

Indiase loaded fries

Veel ovengerechten

Op zondagavond probeerde ik ook iets nieuws, maar dit keer naar een recept van Allerhande. Ik maakte aubergineschnitzels en dat was echt heel erg lekker. Voor erbij had ik salade en een beetje frietjes, want we hadden nog wat frietaardappelen over.

Aubergineschnitzels

Als ik terugkijk op de foto’s valt mij op dat het een week is waarin onze oven overuren heeft gemaakt, haha. De tofu bij het eten van zaterdagavond en de aubergines van zondag zijn allebei in de oven bereid. Net als het gerecht van maandagavond. Toen aten we namelijk chimichangas. Ik gebruikte hiervoor volkoren wraps en als vulling had ik spinazie en een Mexicaanse schotel van Hak. Als topping maakte ik nog wat guacamole.

Volkoren chimichanga's

Curry’s uit de wok

Dinsdag- en woensdagavond kreeg de oven even vrij. Ik maakte die dinsdagavond een curry met paksoi, broccoli en koriander. Op woensdagavond maakte we wat over was van die curry op. Ik deed er nog wat courgette door en maakte er gegrilde aubergine bij.

Wokcurry's - week - 36-2020

Gegrilde bloemkool en frietjes

Er stond donderdagavond wel weer een ovengerecht op het menu. Ik maakte geroosterde bloemkool met Al Andalus kruiden en gebakken krieltjes in de schil. Omdat de bloemkool in de oven moest, besloot ik de krieltjes een keer in de Airfryer te maken. Dat beviel heel goed. Ze krijgen dan een lekker krokant korstje. Van Jordan mag ik ze in elk geval altijd op die manier maken haha.

Gegrilde bloemkool en gebakken aardappeltjes

We sloten deze eetweek wat minder gezond af, met frietjes van de friettent in het dorp. Maar dat is natuurlijk wel een lekkere verwennerij om het weekend mee te starten!

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.